Suora

  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Petra Vlhova horjuttaa Mikaela Shiffrinin valta-asemaa pujottelurinteessä: "Hyvä asia lajille"

Slovakian Petra Vlhova on voittanut kaksi peräkkäistä maailmancupin pujottelukilpailua. Amerikkalaistähti Mikaela Shiffrinin edelle kiilasi Itävallassa myös Ruotsin Anna Swenn-Larsson.

alppihiihto
Petra Vlhova
Petra Vlhova tuulettaa pujottelukilpailun voittoa Itävallan Flachaun maailmancupissa.Getty Images

Slovakian Petra Vlhova laski toiseen peräkkäiseen pujotteluvoittoonsa, kun alppihiihdon maailmancup jatkui tiistaina iltakilpailulla Itävallan Flachaussa.

Vlhova johti kisaa jo ensimmäisen laskun jälkeen. Toisella laskulla näytti siltä, että Ruotsin Anna Swenn-Larsson voittaa, mutta Vlhova vei kuitenkin voiton täpärästi.

Lähes 15 000 katsojan edessä lasketussa kisassa jaettiin tämän kauden isoin palkintorahapotti: Vlhova tienasi voitollaan 70 000 euroa.

Maailmancupin kärkipaikkaa pitävä amerikkalainen Mikaela Shiffrin jäi kolmanneksi 0,43 sekuntia voittajalle jääneenä. Tulos oli Shiffrinin huonoin kahteen vuoteen: viimeisessä kilpailussaan ennen Pyeongchangin talviolympialaisia 2018 hän ei selvinnyt maaliin.

ALppihiihto
Anna Swenn-Larsson, Petra Vlhova ja Mikaela Shiffrin olivat kärkikolmikko Flachaussa.Getty Images

Viimeksi Shiffrin on hävinnyt kaksi pujottelukilpailua peräkkäin yli viisi vuotta sitten. Voittoja hänellä on yhteensä kasassa peräti 43.

– Olen pettynyt omiin laskuihini. Mutta sellaista alppihiihto on. Edellisen tappion jälkeen tiesin, että minun pitää nyt satsata pujotteluharjoitteluun ja korjata virheitä. Nyt se ei näkynyt kisassa, Shiffrin harmitteli uutistoimisto AP:lle.

Ruotsalainen iloitsi Shiffrinin kukistamisesta

Viimeksi joku muu kuin Shiffrin tai Vlhova on voittanut maailmancupin pujottelukilpailun kolme vuotta sitten, kun Ruotsin Frida Hansdotter voitti juuri Flachaun osakilpailun.

– Tiedän, että Mikaela on vihainen, koska hän haluaa aina voittaa. Meillä on aina hyvät kamppailut ja on hyvä, että hän puskee minua parempaan. Lajille on hyvä, että meitä on kaksi naista huipulla, Vlhova kommentoi uutistoimisto AP:lle.

Anna Swenn-Larsson on päässyt urallaan palkintokorokkeelle nyt kuusi kertaa, mutta uran ensimmäinen voitto vielä puuttuu. Tiistaina se oli todella lähellä, sillä Swenn-Larsson hävisi Vlhovalle vain 0,10 sekuntia.

– Tietenkin halusin kovasti voittaa. Toivottavasti se tapahtuu vielä joskus, mutta olen todella iloinen myös kakkossijasta. Tuntuu todella hyvältä voittaa Shiffrin, ruotsalainen sanoi.

Suomen Nella Korpio ja Riikka Honkanen keskeyttivät avauskierroksella.

Lue myös:

Flachaun maailmancupin rinne liian haastava suomalaislaskijoille – Nella Korpion ja Riikka Honkasen kisa jäi tyngäksi

Yllättävän moni tähti kaatui maailmancupissa! Kalle Palander hämmästeli virheitä maanviljelijöiden alppimaisemissa: “En muista, että tällaista olisi tapahtunut ikinä”

Kalle Palander ihmettelee alppihiihdon maailmancupin pahannäköisiä toimitsijavirheitä – "Ei saisi olla mahdollista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat