Suora

  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Taas raju vaaratilanne alppihiihdon maailmancupissa! Nuorten maailmanmestarin järkyttynyt ilme kertoi kaiken: "Olisi voinut päättyä todella huonosti"

Alppihiihdon maailmancupissa nähtiin jälleen toimitsijoiden ja kisaajien lähellä suuri törmäys.

alppihiihto
Alppihiihtosekoilu
Katso vaaratilanne kuvaa klikkaamalla!

Alppihiihdon maailmancupissa ovat viime aikoina puhuttaneet paljon suuret vaaratilanteet. Uusin tapaus nähtiin keskiviikkona naisten pujottelussa Itävallassa Flachaussa. Toisella kierroksella Slovenian Meta Hrovat laski ulos, minkä jälkeen oli törmätä radalle tulleisiin toimitsijoihin.

Tv-lähetyksen hidastuskuvista pystyi huomaamaan nuoren huippulupauksen Hrovatin järkyttyneen ilmeen.

– Ilmekin kertoo, että lähellä on törmäys, Ylen selostaja Nina Vanhatalo huomautti.

– Olisi voinut päättyä todella huonosti, asiantuntija Marcus Sandell komppasi.

Kyseessä oli jo kolmas kerta lyhyen ajan sisään, kun alppihiihdon maailmancupissa laskija ja toimitsija ovat olleet lähellä kolaria. Viime viikolla Madonna di Campiglion klassikkopujottelussa viimeinen kisaaja Christian Simari joutui keskeyttämään ensimmäisen laskunsa. Keskeytyksen syy oli se, että toimitsija laski jo radalla Simaria hieman alempana.

Ennen joulua alppihiihdon maailmancupissa Alta Badian legendaarisessa suurpujottelussa nähtiin erittäin vaarallinen tilanne toisella kierroksella. Ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäntenä ollut kroatialainen Filip Zubcic koki suuria kauhunhetkiä.

Zubcic oli ylittämässä maaliviivaa, kun toimitsija juoksi hänen edestään. Toimitsija ehti Zubcicin edeltä juuri pois. Yle Urheilun toinen alppihiihtoasiantuntija Kalle Palander on ottanut voimakkaasti kantaa tilanteiden jälkeen. Simarin tilannetta hän piti kommunikaatiovirheenä.

Sandell oli samoilla linjoilla Hrovatin tilanteesta.

– Oli taas kommunikaatiovirhe. Saatiin informaatio, että Hrovat on laskenut ulos ja lähetettiin heti nuoret radalle lanaamaan. Mutta koskaan ei tiedä, mitä laskija päättää tehdä. Ei saisi tehdä noin nopeita päätöksiä, Sandell totesi.

21-vuotias slovenialainen saavutti Lillehammerissa nuorten talviolympialaisssa pronssia vuonna 2016. Hrovat on ollut kertalleen palkintokorokkeella: Lenzerheiden suurpujottelussa 2018. Hrovat oli Flachaun pujottelussa ensimmäisen kierroksen jälkeen 24:s. Hrovat on nuorten maailmanmestari pujottelusta viime vuodelta.

Lue lisää:

Petra Vlhova horjuttaa Mikaela Shiffrinin valta-asemaa pujottelurinteessä: "Hyvä asia lajille"

Flachaun maailmancupin rinne liian haastava suomalaislaskijoille – Nella Korpion ja Riikka Honkasen kisa jäi tyngäksi

Kalle Palander ihmettelee alppihiihdon maailmancupin pahannäköisiä toimitsijavirheitä – "Ei saisi olla mahdollista"

Karmeat mokat jatkuivat alppihiihdon maailmancupissa – toimitsija unohti viimeisen laskijan ja ilmestyi radalle kesken laskun

Katso suuri skandaali legendaarisessa alppihiihtokisassa! Kalle Palander ihmetteli käsittämätöntä virhettä: “Olisi voinut henki lähteä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat