Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Petra Ollin odotettu paluu kisamatoille viivästyy edelleen – vetäytyi paluuturnauksestaan viime metreillä henkilökohtaisiin syihin vedoten

Painitähti ei saapunut lainkaan Roomaan, jossa hänen oli määrä kilpailla ensimmäistä kertaa sitten viime huhtikuun EM-kilpailujen.

paini
Petra Olli 2018 Budapest
Petra Olli otti vuoden 2018 MM-kisoissa 65 kilon sarjasta kultaa.AOP

Painin maailmanmestari Petra Olli on perunut osallistumisensa keskiviikkona alkavaan Rooman kansainväliseen turnaukseen. Ollin oli määrä painia 65-kiloisten sarjassa torstaina.

Olli perusteli viime hetken vetäytymistään henkilökohtaisilla syillä, eikä hän saapunut lainkaan Roomaan. Asian vahvisti Yle Urheilulle Olympiakomitean lajiryhmävastaava Pasi Sarkkinen.

– Mitään tarkempaa tietoa (poisjäännin syystä) ei ole. Harjoituskilpailut ovat tietysti merkityksillisiä valmistautumisessa ja tässä tapauksessa tietysti kansainvälisiä otteluita kaivataan. Todellinen näytönpaikka on kuitenkin reilun parin kuukauden kuluttua olympiakarsinnoissa, Sarkkinen kommentoi Yle Urheilulle.

Ollin tauko kilpailuista on ehtinyt venyä jo yli yhdeksän kuukauden mittaiseksi. Loukkaantumisen jälkeen Olli sairastui eikä pystynyt puolustamaan maailmanmestaruuttaan viime syksyn MM-kilpailuissa.

– Sehän on selvää, että mitä enemmän paluuta siirretään, sitä vaikeampaa se yleensä on. Isot asiat on kyseessä, jos urheilusta puhutaan. Tietysti tämä heittää isoja kysymyksiä tämän kevään ympärille, kun ei Roomassakaan pystynyt kilpailemaan, sanoi Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Ala-Huikku Yle Urheilulle.

Rooman turnauksen oli tarkoitus olla valmistava turnaus ennen 10. helmikuuta alkavia EM-kisoja. Olli on vielä ilman paikkaa Tokion olympialaisissa. Paikka on mahdollista ottaa Euroopan olympiakarsinnassa Budapestissa tai viimeistään maailmankarsinnassa huhti-toukokuun vaihteessa Sofiassa.

– Pitää muistaa, kuinka hyvä painija Olli on, ja että hän on ennenkin ollut kiperissä paikoissa. Jos kaikki menee hyvin, niin kyllä minä uskon, että hän pystyy keväällä sen olympiapaikan ottamaan, Ala-Huikku arvioi.

Päivitetty kello 11.17: Lisätty Jarkko Ala-Huikun kommentit.

Lue myös:

Petra Olli palaa todella pitkältä kilpailutauolta – painonpudotuksen kanssa kova työ ennen olympiakarsintoja: "Onneksi ei ollut kinkkua joulupöydässä"

Petra Ollin kaikki paukut kevään olympiakarsintoihin – "Puhtaalta pöydältä kohti parempaa huomista"

Hallitsevan maailmanmestarin Petra Ollin kovaan itseluottamukseen tuli särö – "Sairastelut ovat jättäneet jälkensä"

Sairastelu pilasi suunnitelmat: hallitseva maailmanmestari Petra Olli joutuu jättämään MM-kilpailut väliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat