1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Savolainen ja Kuosmanen saattavat osua vastakkain Rooman paineissa jo alkuvaiheessa – päävalmentaja: "Nyt mennään näillä ja sillä siisti"

Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen saattavat kohdata Roomassa.

Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen. Kuva: Henri Pitkänen.

Rooman kansainvälisessä painiturnauksessa on mahdollisesti luvassa huippujännittävä suomalaisottelu, kun Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen saattavat kohdata kolmannella kierroksella. Suomalaiset arvottiin samaan lohkoon.

– Arpa osui nyt kaavion samalle puolelle ja herrat voittaessaan otteluita kohtaavat viimeistään kolmannella kierroksella. Siinä mielessä ihan mielenkiintonen arvonta, päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela kertoo paikan päältä.

Suomella ei ole Savolaisen ja Kuosmasen sarjassa vielä olympiapaikkaa Tokioon. Rooman turnaus ratkaisee sen, kumpi kaksikosta edustaa Suomea maaliskuussa painittavassa Euroopan karsintaturnauksessa. Toiveena oli, että suomalaiset olisivat kohdanneet turnauksen alkuvaiheessa kovia vastustajia ja kohdanneet toisensa kenties vasta myöhemmässä vaiheessa.

– Arpaa ei voi itse määrittää eikä siihen voi mitenkään vaikuttaa. Se tulee, mikä on tullakseen. Nyt mennään näillä ja sillä siisti. Jos se keskinäinen ottelu tulee, niin se tulee, tyytyväinen tai ei, Yli-Hannuksela toteaa.

Savolainen saa Rooman turnauksen avauskierroksella vastustajakseen egyptiläisen Noureldin Hany Mohamed Gomaa Hassanin. Yli-Hannukselalle egyptiläisvastustaja ei ole tuttu.

– Äkkiseltään ei löydy muististista jälkeä hänen painistaan, eli täytyy lähteä scouttamaan, päävalmentaja kertoo.

Kuosmanen pääsee suoraan toiselle kierrokselle ja ottaa mittaa uzbekistanilaisesta Jahongir Turdijevista.

Marko Yli-Hannukselaa haastatteli Vesa-Matti Savinen.

Lisätty kello 11.37 päävalmentaja Yli-Hannukselan kommentit.

Lue lisää:

Petra Ollin odotettu paluu kisamatoille viivästyy edelleen – vetäytyi paluuturnauksestaan viime metreillä henkilökohtaisiin syihin vedoten

Suomen kovin taistelupari jakaa työpaikan, treenit ja kilpasarjan – toistensa avulla he kamppailevat keskenään yhdestä ainoasta olympiapaikasta