Suora

  • "Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt-viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja
  • Urheilustudio 22.2.
  • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
  • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
  • Naisten syöksylasku, Crans Montana
  • Naisten syöksylasku, Crans Montana
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen pudotuspelit
  • Urheilustudio 22.2.
  • Naisten viesti, Anterselva
  • Naisten viesti, Anterselva

Nelinpelin maailmanlistan ykkönen suljettiin Australian avoimista – selittää anabolisen steroidin kolumbialaisella lihalla

Robert Farah voitti viime vuonna nelinpelin Wimbledonin sekä U.S. Openin mestaruuden

tennis
Robert Farah
Robert Farah parinsa Juan Sebastian Cabalin kanssa

Robert Farah vetäytyi Australian avoimista alun perin henkilökohtaisiin syihin vedoten. Myöhemmin Kolumbiaa edustava Farah kertoi sosiaalisessa mediassa kansainvälisen tennisliiton ilmoittaneen hänelle, että hänen lokakuussa antamasta dopingnäytteestään on löydetty anabolista steroidia.

Kansainvälinen tennisliitto ITF on varmistanut Farahin positiivisen näytteen, ja kolumbialainen on asetettu toistaiseksi kilpailukieltoon. Kanadalaissyntyisen Farahin näytteestä löytyi Boldenonia, jonka Farah selitti eksyneen elimistöönsä hänen syötyään lihaa kotimaassaan.

– Minut testattiin kaksi viikkoa ennen postiivisen näytteen antoa Shanghaissa, ja se näyte oli negatiivinen. Minut on myös testattu viisitoista kertaa sattumanvaraisesti kauden aikana, eikä näytteistä ole löytynyt mitään kiellettyä. Kolumbian Olympiakomitea on antanut lausunnon, että kyseistä ainetta löytyy kolumbialaisesta lihasta jatkuvasti, ykkössijoitettu Farah sanoo.

Farah aikoo konsultoida taustajoukkojaan seuraavissa askelissa ja todistaa, että kielletty aine on joutunut hänen kehoonsa tahattomasti.

– Olen rauhallinen ja luottavainen tässä prosessissa, sillä olen aina toiminut sääntöjen mukaan, kolumbialainen totesi.

Farah voitti viime vuonna kolumbialaisparinsa Juan Seabastian Cabalin kanssa sekä Wimbledonin että U.S. Openin turnaukset. Cabal joutuu Farahin sulkemisen myötä etsimään itselleen Australian avoimiin toisen parin.

Myös chileläinen tennispelaaja Nicholas Jarry on suljettu kilpailutoiminnasta dopingrikkomuksen vuoksi. Jarryn näytteestä löytyi stanzonololia ja ligandrolia, jotka ovat vaikutukseltaan anabolisten steroidien kaltaisia.

Jarry julkaisi Twitterissä pitkän postauksen, jossa hän syyttää kärystään brasilialaista monivitamiinivalmistetta.

– Antamani näyte sisältää kahta kiellettyä ainetta, mutta kiellettyjen aineiden arvot ovat uskomattoman matalat. Ne ovat niin matalat, että en ole voinut saada mitään hyötyä kyseisistä aineista, chileläinen puolustautuu.

Lue myös:

Emil Ruusuvuoren ottelu siirtyy torstaille – ilmanlaatu Melbournessa vaarallisen huono

Henri Kontisen ja Rohan Bopannan turnaus lähti väkevästi käyntiin

Maastopalot uhkaavat pelaajien terveyttä Australian avoimissa – "Olen järkyttynyt, että pelit alkoivat", naisten sarjaan osallistuva pelaaja tyrmistyneenä Twitterissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat