Elias Kuosmanen paini suomalaispuolivälierästä jatkoon Rooman turnauksessa – päässee edustamaan Suomea Euroopan olympiakarsinnassa

Suomen olympiakarsintaedustaja 97-kiloisiin valitaan Rooman turnauksen esitysten perusteella.

paini
Arvi Savolainen Elias Kuosmanen
Elias Kuosmanen (valk.) nitisti Arvi Savolaisen Rooman-turnauksen puolivälierässä.Yle

Kreikkalais-roomalaisen tyylin 97-kiloisen sarjan painijat Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen kohtasivat Rooman kansainvälisen painiturnauksen kolmannella eli puolivälieräkierroksella. Kaksikosta välieriin itsensä paini Kuosmanen.

Savolainen sai Kuosmasen passailusta ottelun avauspisteen. Kuosmanen kuittasi sen nopeasti ja kartutti vielä Savolaisen passailtua voittoon pistein 3–1.

Kuosmanen aloitti kisansa turnauksen toisella kierroksella. Hän kukisti ottelussaan uzbekistanilaisen Jahongir Turdijevin 4–0. Savolainen aloitti turnauksensa jo avauskierroksella. Hän voitti siinä egyptiläisvastus Noureldin Hany Mohamed Gomaa Hassanin 6–2. Toisella kierroksella Uzbekistanin Temur Mamajanov kukistui selvästi 9–0.

Välierässä Kuosmanen kohtasi Italian Nikoloz Kakhelasvilin. Ottelu oli tasainen, mutta Kakhelashvili pääsi lopussa vyöryttämään kaksi kertaa ja otti ratkaisevat pisteet 8–4. Kuosmanen painii illalla vielä pronssiottelussa.

Suomella ei ole Savolaisen ja Kuosmasen sarjassa vielä olympiapaikkaa. Rooman turnaus ratkaisee, kumpi kaksikosta edustaa Suomea maaliskuussa painittavassa Euroopan karsintaturnauksessa.

Päivitys klo 15.10: Lisätty Kuosmasen välieräottelun tulos.

Lue myös:

Savolainen ja Kuosmanen saattavat osua vastakkain Rooman paineissa jo alkuvaiheessa – päävalmentaja: "Nyt mennään näillä ja sillä siisti"

Suomen kovin taistelupari jakaa työpaikan, treenit ja kilpasarjan – toistensa avulla he kamppailevat keskenään yhdestä ainoasta olympiapaikasta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat