Suora

  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Suomelle kultaa nuorten talviolympialaisten alppihiihdon joukkuekilpailussa

Kulta oli Suomelle nuorten talviolympialaisten toinen mitali.

alppihiihto
Jaakko Tapanainen ja Rosa Pohjolainen
Jaakko Tapanainen ja Rosa Pohjolainen juhlivat kultaa nuorten talviolympialaisissa.AOP

Suomen Rosa Pohjolainen ja Jaakko Tapanainen juhlivat nuorten talviolympialaisissa kultaa alppihiihdon sekajoukkuekilpailussa Sveitsin Lausannessa. Joukkuekilpailussa kunkin maan tyttö- ja poikaurheilija laski kaksi lyhyttä pujottelulaskua toiseen maan edustajaa vastaan, ja kunkin parin voittaja sai maalleen pisteen.

Voittoon vaadittiin neljä voitokasta laskukierrosta. Suomalaiset voittivat keskinäisissä kamppailuissa Italian, Norjan, Ranskan ja finaalissa Saksan. Suomalaiset eivät hävinneet päivän aikana kuin kaksi keskinäistä laskua, molemmat laskijoista kertaalleen. Pohjolainen ja Tapanainen onnistuivat varsinkin finaalikierroksella erinomaisesti sen päättyessä Suomen puhtaaseen 4–0-voittoon Saksasta.

– Perusvarmoja mutta hyviä laskuja sain tehtyä, ja se riitti tänään voittoon, Pohjolainen sanoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

– Kyllähän se tuntui hyvältä seistä tuolla keskimmäisellä paikalla, Tapanainen iloitsi joukkuekisan jälkeen.

Kultamitali oli Suomelle kisojen ensimmäinen, mutta Suomen mitalitilin Pohjolainen ehti jo avata sunnuntaina laskemalla hopealle tyttöjen suurpujottelussa. Saavutettu kulta on kautta aikojen Suomen joukkueen kahdestoista mitali nuorten talviolympialaisissa.

Pikaluistelijat kävivät oman joukkuekisansa monikansallisin joukkuein. Suomalaisia oli mukana neljässä joukkueessa. Sini Siron edustama joukkue nappasi kultamitalin ajalla 2.04,10, Laura Kiviojan joukkue otti hopeaa ajalla 2.05,92 ja Tuukka Suomalaisen joukkue ylsi pronssille ajalla 2.05,96.

Kisojen uutuuslaji 3 vs 3 jääkiekossa mitaleille ylsivät monikansallisissa joukkueissa tyttöjen puolella hopeaa ottanut Emilia Kyrkkö ja pojissa hopeaa vienyt Juho Lukkari.

Juttua päivitetty 20.33: Lisätty muut päivän suomalaismitalistit.

Lue myös:

Pohjolainen laski hopealle nuorten talviolympialaisissa

Taas raju vaaratilanne alppihiihdon maailmancupissa! Nuorten maailmanmestarin järkyttynyt ilme kertoi kaiken: "Olisi voinut päättyä todella huonosti"

Petra Vlhova horjuttaa Mikaela Shiffrinin valta-asemaa pujottelurinteessä: "Hyvä asia lajille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat