Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suvi Minkkinen täräytti pikakisassa superyllätyksen – jätti päivän parhaana suomalaisena Kaisa Mäkäräisenkin taakseen

Kaisa Mäkäräisen voittovire ei jatkunut Ruhpoldingissa, Saksassa. Sen sijaan Suvi Minkkinen oli loistavassa vireessä.

ampumahiihto
Suvi Minkkinen
Suvi Minkkinen onnistui mainiosti Ruhpoldingin pikakisassa.AOP / imago sportfotodienst

Ampumahiihdon Oberhofin maailmancupissa sunnuntain kisan voittojuhliin päättänyt Kaisa Mäkäräinen ei päässyt juhlimaan Ruhpoldingin pikamatkalla. Mäkäräisen kisa kaatui pystypaikan ohilaukauksiin. Myös Mari Ederillä oli vaikeuksia ampumapaikalla. Sen sijaan Suvi Minkkinen onnistui vihdoinkin täydellisesti ampumapenkalla ja pääsi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin pisteille.

Mäkäräinen starttasi kisaan viidentenä ja Eder seitsemäntenä, ja suomalaiskaksikko aloitti hiihtoladulla mainiosti. Molemmat olivat ennen ensimmäistä ampumapaikkaa kärjen vauhdissa ja tasoissa.

Mäkäräinen onnistui makuuammunnassa jälleen mainiosti. Hän ampui hyvässä tahdissa kaikki alas. Ederillä taasen oli vaikeuksia ammuntansa rytmityksessä, ja kahden ohilaukauksen takia hän joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta. Hän putosi Mäkäräisestä noin 50 sekunnin päähän.

Pystypaikalla Mäkäräisen aloitus kesti kauan ja kolmas sekä neljäs laukaus menivät ohi. Kaksi sakkokierrosta pudottivat Mäkäräistä tuloslistalla alaspäin. Ederille pystypaikkakin oli painajaismainen, sillä hän ampui peräti kolme ohilaukausta.

Vahvana ampujana tunnettu Minkkinen onnistui sekä makuulla että pystyllä täydellisesti ja sai vihdoin nolla-ammunnan molemmista. Ladulla hän ei hätyytellyt Mäkäräistä tai Ederiä, mutta tästä huolimatta hän oli paras suomalainen pikamatkalla. Sijalle 31 sijoittunut Minkkinen pääsi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin pisteille ja kisaa myös sunnuntain takaa-ajokisassa.

Sijalle 33 tulleen Mäkäräisen hiihtovauhti ei ollut yhtä lennokasta kuin viime viikonloppuna ja sijalle 75 pudonneen Eder oli Mäkäräistä viitisen sekuntia nopeampi hiihtoladulla. Jenny Fellmanilla oli suuria ongelmia ampumapaikalla ja peräti kuusi ohilaukausta ampunut Fellman sijoittui sijalle 102.

Alkukaudesta loistavassa vireessä ollut Tiril Eckhoff palasi jälleen voittojen tielle. Norjalainen oli tasaisen vahva niin hiihtoladulla kuin ampumapaikallakin: hän kellotti päivän nopeimman hiihtoajan ja ampui molemmat paikat puhtaasti.

Tällä suorituksella Eckhoff otti voiton liki puolen minuutin erolla Ruotsin Hanna Öbergiin, joka myös ampui kaikki laikat alas. Italian Dorothea Wierer ampui myös puhtaasti ja oli kisan kolmas häviten Öbergille seitsemän sekuntia. Eckhoff nousi voittonsa turvin maailmancupin kokonaiskisassa kärkeen ja pudotti Wiererin toiseksi. Mäkäräinen putosi kolme sijaan kymmenenneksi.

Kisan suurimpiin yllättäjiin kuului Valko-Venäjän Hanna Sola, joka sijoittui nolla-ammunnalla kisan neljänneksi. Tätä ennen Sola oli tällä kaudella ollut parhaimmillaan 30:s. Siinä missä Oberhofissa tuuli ja satoi, olivat Ruhpoldingissa olosuhteet suorastaan loistavat. Tämä näkyi muun muassa nolla-ammunnoissa, sillä niitä tuli päivän kisassa peräti 21.

Päivitys kello 16.38: Lisätty Suvi Minkkisen tulos ja muokattu otsikkoa.

Päivitys kello 16.54: Lisätty lopputulokset ja kello 17.08 maailmancupin tulokset.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Alkukauden alisuorittanut Suvi Minkkinen nousi omalle tasolleen – asiantuntija toivoo, ettei Mäkäräisen tauti pahene

Kaisa Mäkäräisestä voi tulla kohta kaikkien aikojen paras maailmancupissa: “Lähes hämmästyttävää, että Kaisa on pysynyt lajin huipulla näin kauan”

Kaisa Mäkäräiselle täräytettiin yllättävä kysymys tennistähdestä – suomalaistähti hehkutti ensimmäistä voittoaan klassikkokisassa: “Samantyyppinen kuin Kontiolahdella”

Kaisa Mäkäräinen juhli voittoa koko kisan vanhimpana – säväytti vaikeassa kelissä parhaalla ammunnallaan: "En olisi koskaan uskonut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat