1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Petra Ollin helmikuiset EM-kisat saattavat olla vaarassa – valmentaja: "Hän ilmoitti viime viikolla, että ei lähde Rooman rankingturnaukseen"

Vielä viime viikolla Olli kertoi Yle Urheilulle olevansa lähdössä Rooman kisoihin.

Petra Olli jättäytyi pois Rooman rankingturnauksesta. Kuva: Yle/Sebastian Backman

Painija Petra Olli ilmoitti tänään, ettei hän lähdekään Rooman rankingturnaukseen. Vielä viime viikolla kreikkalais-roomalaisen painin 65-kiloisten sarjassa kilpaileva Olli kertoi olevansa katkaisemassa lähes yhdeksän kuukauden mittaista ottelutaukoaan juuri Roomassa.

Ollin poisjäännistä huolimatta naisen henkilökohtainen valmentaja Ahto Raska matkusti Roomaan. Raska ei osannut suoraan sanoa, miksi Olli ei kisaamaan lähtenyt.

– Se johtuu hänen henkilökohtaisista syistä enkä osaa hänen puolestaan vastata. Hän ilmoitti viime viikolla, että ei lähde Roomaan kisoihin, Raska kertoi Yle Urheilulle keskiviikkoiltapäivällä juuri ennen astumistaan Rooman-koneeseen.

Olli vakuutti kuitenkin vielä viime viikolla Yle Urheilulle, että kunto on kohdillaan ja hän odottaa innolla kisakunnon mittaamista.

Valmentaja Raskan mukaan painoon poisjäännin syy ei liity.

– Ei se varmaan mitään painoon liittyvää ole. Se on hänen oma juttunsa, ja siihen en minä pysty vastaamaan. Kaikki, mitä olen ulkopuolelta nähnyt, niin painosta tai treeneistä ei ole kysymys, Raska kertoo.

Olli on ollut poissa kisoista lähes yhdeksän kuukautta, ja nyt paluu venyy edelleen. Paluu ei olekaan Raskan mukaan helppoa.

– On se totta kai rankkaa. Mutta niitä on ennenkin tehty ja painittu. On tultu kahden vuoden tauolta ja voitettu, valmentaja vakuuttaa.

Raskan mukaan Ollin suunnitelmissa on edelleen kisata euroopanmestaruuskisoissa helmikuussa. Sinne lähteminen on lähes pakollista, jos Olli tosissaan havittelee paikkaa olympialaisiin. Euroopan olympiakarsintoihin ei nimittäin ole asiaa, jos maalla ei ole EM-kisoissa edustajaa Ollin painoluokassa. Myöhemmin kisattavaan maailmankarsintaan on toki vielä mahdollisuus päästä.

Raska ei silti tiedä, onko Olli mukana EM-kisoissa, vaikka uskookin siihen.

Onko tämä hänen henkilökohtainen syynsä vetäytymiselle Roomasta sitä luokkaa, että se ei missään tapauksessa estä osallistumista EM-kisoihin?

– Siihen minä en pysty vastaamaan. En ole hänen kanssaan näistä asioista keskustellut ja vaikea on hänen puolestaan sanoa, mitä se on, Raska summaa.

Lue myös:

Petra Ollin odotettu paluu kisamatoille viivästyy edelleen – vetäytyi paluuturnauksestaan viime metreillä henkilökohtaisiin syihin vedoten

Petra Olli palaa todella pitkältä kilpailutauolta – painonpudotuksen kanssa kova työ ennen olympiakarsintoja: "Onneksi ei ollut kinkkua joulupöydässä"