Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Alkukauden alisuorittanut Suvi Minkkinen nousi omalle tasolleen – asiantuntija toivoo, ettei Mäkäräisen tauti pahene

Suvi Minkkinen onnistui ensimmäisen kerran tällä kaudella ampumaan nollakisan ampumahiihdon maailmancupissa.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen (vas.) ja Suvi Minkkinen
Suvi Minkkinen (oik.) oli Ruhpoldingin pikakilpailussa kaksi sijaa parempi kuin Kaisa Mäkäräinen.Lehtikuva / Minna Raitavuo

Suvi Minkkinen onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella ampumaan tasollaan. Se toi hänelle uran parhaan sijoituksen (31.) maailmancupissa, monia kovia päänahkoja sekä paikan sunnuntain takaa-ajokisaan.

– Tämä oli tosi hieno onnistuminen hänelle. Suvi tunnetaan hyvänä ja nopeana ampujana, mutta hän ei ole tällä kaudella onnistunut tekemään yhtään normaalia ammuntasuoritusta kilpailussa. Nyt hän latasi 0+0 pöytään ja pääsi reilusti pisteille, Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka totesi.

Harjoituksissa usein nollia ampuvalla Minkkisellä on tiedetty olevan mahdollisuuksia pisteille tällä kaudella, joten Perunka uskoo, että Minkkisellä on ollut liikaa toiveita kisoihin. Se on heijastunut ampumapenkalle, sillä hänen ampumatarkkuutensa on ollut vain 65 prosentin tienoilla, kun se on aiemmin ollut 83–84 prosenttia.

Perunka uskoo, että pikakisan onnistuminen ja kauden ensimmäinen nollakisa nostaa hyvin Minkkisen itseluottamusta.

– Hän on alisuoriutunut ammunnoissaan reilusti tähän mennessä tällä kaudella. Nyt hän sai juonen päästä kiinni. Hänellä ei ollut odotuksia, oli vain halu tehdä pienet osa-alueet niin kuin hän osaa, Perunka sanoi.

– Tuo tunne pitää nyt pystyä säilyttämään, se sama rentous ja pakottamatta tuleva nopeus ammuntaa. Kun se onnistuu, hänellä on mahdollisuus hyvään suoritukseen myös takaa-ajossa.

Kaisa Mäkäräisen pikakilpailu sujui varsin nihkeästi, eikä hänen hiihtovauhtinsakaan ollut normaalin lennokasta. Mäkäräinen sairastui Oberhofin sunnuntaisen voittokisan jälkeen flunssaan, ja Perunka uskoo sen näkyneen kisassa.

– Uskon, että sillä on tekemistä ennen kaikkea Kaisan hiihtoajan ja -vauhdin kanssa. Toivotaan, ettei tauti tästä pahene, vaan hän pääsee siitä mahdollisimman äkkiä eroon ja pääsee hiihtämään normaalivauhtia kisoissa.

Lue myös:

Suvi Minkkinen täräytti pikakisassa superyllätyksen – jätti päivän parhaana suomalaisena Kaisa Mäkäräisenkin taakseen

Katso kisa: Suvi Minkkinen nousi parhaaksi suomalaiseksi pikakisassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat