Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Oman vahvuuden pettäminen kilpailuissa oli Suvi Minkkiselle henkisesti vaikeaa – kun kaikki osui kohdilleen, oli tuloksena ensimmäiset maailmancupin pisteet ja Kaisa Mäkäräisen päänahka

Suvi Minkkinen onnistui nappaamaan ensimmäiset ampumahiihdon maailmancupin pisteensä Ruhpoldingissa. Minkkiselle tulos oli suuri helpotus myös henkisesti.

ampumahiihto
Suvi Minkkinen
Suvi Minkkinen onnistui Ruhpoldingin pikakilpailussa nappaamaan uransa ensimmäisen maailmancupin pisteet.Getty Images

Suvi Minkkinen on koko kauden jahdannut ampumahiihdon maailmancupin pisteitä, mutta Ruhpoldingissa hän onnistui siinä vihdoin. Minkkinen sijoittui pikakilpailussa 31:nneksi ja nappasi ensimmäiset maailmancupin pisteensä vieläpä nolla-ammunnalla.

Syystäkin joensuulainen oli iloinen kisan jälkeen, sillä vaikea alkukausi oli päässyt nakertamaan jo itseluottamusta. Minkkinen tunnetaan hyvänä ja nopeana ampujana, ja harjoituksissa laikat ovatkin pudonneet, mutta kisoissa tahti on ollut toinen.

– Nyt viimein se napsahti myös kisoissa kohdilleen ja tuloskin on sen mukainen. Olen tiennyt mahdollisuuteni pisteille, kun hyvä päivä tulee, joten sikäli en ole yllättynyt. Mutta ihanaa, että se näkyy oikeasti siellä tuloslistalla, iloinen Minkkinen kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

"En odottanut liikaa"

25-vuotias Minkkinen myönsi, että on ollut henkisesti vaikeaa, kun oma vahvuus pettää kilpailuissa. Etenkin kun hän on onnistunut ammunnassa harjoituksissa.

– Se on asia, joka on aina toiminut. Ja sitten kun se ei toimikaan, niin olen ollut vähän hukassa, että mitäs nyt. Kun treeneissä ei kuitenkaan ole tullut mitään ihmeellistä esille.

Minkkinen uskookin, että kyse on henkisistä asioista. Hänen hiihtovauhtinsa on tällä hetkellä sen verran hyvässä kuosissa, että menestys on kiinni lähinnä siitä, miten hyvin laikat putoavat. Tähän mennessä hän on sijoittunut parhaimmillaan 43:nneksi viime kaudella Holmenkollenin pikakisassa. Ruhpoldingissa hän oli vihdoin henkisestikin niin vahva, että pystyi ampumaan kaikki alas.

– Pystyin keskittymään vain suorittamiseen, enkä odottanut tuloksen puolesta sen enempää. En odottanut liikaa sitä, että miltä siellä taululla näyttää, kun matolta nousen. Se oli ihan puhtaasti sitä, että yksi laukaus kerrallaan, sitten seuraava ja niin edespäin. Sen jälkeen katsoin, että oho, sieltä kaatui kaikki! Minkkinen naurahti.

Ammunta on ennen kaikkea itseluottamuksesta kiinni, ja kisa-aamuna Minkkisen oma valmentaja Mikko Viitanen muistuttikin suojattiaan siitä, että tämän pitää muistaa, miten hyvä ampuja hän oikeasti on. Kun siihen itsekin uskoo, se vaikuttaa positiivisesti ammuntaan, Minkkinen myönsi.

Mäkäräisen päänahka oli tavoitteena

Minkkinen oli pikakilpailussa paras suomalaisnainen, sillä Suomen ykköstykki Kaisa Mäkäräinen hävisi hänelle kaksi sijaa. Minkkinen sanoi metsästäneensä Mäkäräisen päänahkaa jo pidemmän aikaan, joten sekin maistui hyvältä.

– Toisaalta Kaisalla ei ehkä ollut paras päivä. Mutta joka tapauksessa, sain sen päänahan tämän päivän suorituksella, Minkkinen sanoi ja vakuutti, ettei vedä tuloksesta sen suurempia johtopäätöksiä.

– Tiedän, että Kaisa on parhaimmillaan maailman paras, joten ei tällä nyt voi vielä lähteä leijumaan. Kiva, että se tällaisessa yksittäisessä kisassa onnistui ja ehdin saada sen päänahan ennen kuin Kaisa nämä hommat joskus jättää, Minkkinen naurahti.

Lue myös:

Alkukauden alisuorittanut Suvi Minkkinen nousi omalle tasolleen – asiantuntija toivoo, ettei Mäkäräisen tauti pahene

Suvi Minkkinen täräytti pikakisassa superyllätyksen – jätti päivän parhaana suomalaisena Kaisa Mäkäräisenkin taakseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat