Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Santeri Kiiveri pujotteli ylivoimaisesti uransa avausvoittoon para-alppihiihdon maailmancupissa: "Pystyn vielä parantamaan laskuani"

Kiiveri kukisti toiseksi laskeneen Nico Pajantschitschiin 4,08 sekunnin erolla.

urheilu
Santeri Kiiveri
Santeri Kiiveri on aloittanut kautensa mainiosti. AOP

Santeri Kiiveri saavutti uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton para-alppihiihdon maailmancupissa, kun Italian Prato Nevosossa kisattiin kauden avauspujottelu. Voitto tuli ylivoimaisella tavalla, sillä toiseksi tullut Itävallan Nico Pajantschitsch jäi 4,08 sekunnin päähän.

– Ensimmäisen kierroksen päätteeksi ajattelin, että helppo lasku, jonka pitäisi riittää kolmen joukkoon, mutta olinkin kärjessä. Oli sen verran etumatkaa muihin toiselle kierrokselle, että aika levollisin mielin pystyin lähtemään tekemään omaa hyvää laskua. Pystyn vielä parantamaan laskuani. Tästä on helppo jatkaa punaisella (cup-johtajan) liivillä eteenpäin, Kiiveri kertoi tiedotteessa.

Kiiveri, 19, oli Pyeongchangin paralympialaisissa suomen alppihiihdon ykköstähti. Hän laski suurpujottelussa ja alppiyhdistetysssä kuudenneksi ja pujottelussa neljänneksi. Viime kaudella Kiiveri kärsi terveysongelmista, ja joutui jättämään MM-kisat väliin.

Lue myös:

Terveyshuolet selättänyt para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri avasi kilpailukautensa Sveitsissä: "Parhain sijoitukseni koskaan tässä lajissa"

Pyörtymiskohtaus pilasi Santeri Kiiverin MM-kisat, mutta nyt terveysongelmat on selätetty: "Kropassa ei ole enää mitään, mitä tutkia"

Santeri Kiiveri toipui terveysmurheista alppihiihdon maailmancupin menestyjäksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat