Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kokenut viestitrio nosti Hämeenlinnan Hiihtoseuran voittoon – "Se oli vähän kuin ennen vanhaan"

Ennakkosuosikit pitivät pintansa naisten Suomen Cupin 3x5 kilometrin perinteisen hiihtotavan viestissä Vantaalla.

hiihto
Laura Mononen
Hämeenlinnan Hiihtoseuran ankkuri Laura Mononen sai tuoda joukkueensa voittajana maaliin Vantaalla.Lehtikuva / Markku Ulander

Hämeenlinnan Hiihtoseuran kokenut viestitrio Maija Hakala, Anni Kainulainen ja Laura Mononen pystyi tasaisen hyvään suoritukseen, ja se toi joukkueelle voiton Vantaan Suomen Cupin 3x5 kilometrin perinteisen hiihtotavan viestissä. Kainuun Hiihtoseura nousi viestissä toiseksi ja kolmannen sijan vei Oulun Hiihtoseura.

Visa Ski Team Kemin aloittaja Emmi Lämsä yllätti avausosuudella, sillä hän lisäsi vauhtia heti ensimmäisen kilometrin jälkeen ja joukko hajosi. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala ja Vuokatti Ski Team Kainuun Eveliina Piippo pysyivät Lämsän perässä, mutta muiden ero kärkeen kasvoi.

Piippo pystyi ohittamaan Lämsän toisella kierroksella ja toi Vuokatin vaihtoon 3,4 sekunnin erolla Visa Ski Teamiin. Hakala putosi kärkikaksikosta viimeisessä nousussa ja ero kasvoi 13,7 sekuntiin.

Tiistain henkilökohtaisessa kisassa pirteästi hiihtänyt ja toiseksi sijoittunut Vuokatin Susanna Saapunki pystyi toisella osuudella pitämään Hämeenlinnan Anni Kainulaisen takanaan, vaikka Kainulainen pystyikin kaventamaan eroa parin sekunnin verran.

Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen, Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski, Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä ja Vantaan Hiihtoseuran Hennariikka Rahkola saivat Visan Elina Tikkasen kiinni ja Roponen pystyi irtautumaan muista.

Saapunki lähetti Vuokatin ja Aija Söyringin ankkuriosuudelle 12 sekuntia ennen Hämeenlinnan Laura Monosta. Oulun Roponen toi joukkueensa kolmantena vaihtoon 33,8 sekuntia kärkeen.

Mononen otti Söyringin kiinni heti ensimmäisessä nousussa eikä jäänyt häntä enää odottelemaan. Neljäntenä vaihtaneen Kainuun Hiihtoseuran ankkuri Anne Kyllöselläkin oli jahti päällä, ja hän otti Söyringin kiinni ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Myös Oulun Marjaana Pitkänen sekä Vantaan Jasmi Joensuu pystyivät ohittamaan Söyringin.

Mononen toi Hämeenlinnan ylivoimaisena voittajana maaliin, sillä eroa Kainuun Hiihtoseuraan tuli 32,7 sekuntia. Kyllönen oli ankkuriosuuden nopein. Kauden ensimmäisessä Suomen Cupin viestissä Vuokatissa Hämeenlinna jätettiin neljänneksi, kun Kainuun Hiihtoseura voitti. Oulun Hiihtoseuran ero voittajaan 57,8 sekuntia.

– Se oli vähän kuin ennen vanhaan. Oli niin iso ero taaksepäin, että pystyin hoitelemaan voiton rennosti, eikä tarvinnut kirikamppailua, Mononen kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Hämeenlinnan joukkue on varsin kokenut, sillä Kainulainen laski samaisen kolmikon hiihtäneen yli 30 viestiä yhdessä.

– Suurin ihmettelyn aihe tuntui olevan meidän hiihtojärjestyksemme. Me hiihdämme aina siinä järjestyksessä, millä tulee paras tulos, Kainulainen naurahti ja Hakala kertoi joukkueen itse päättävän hiihtojärjestyksen.

– Toki konsultoimme valmentajaa, mutta teemme itse lopullisen päätöksen.

SUOMEN CUP, VANTAA 3x5 KM, NAISET

1. Hämeenlinnan Hiihtoseura 43.04,9

(Maija Hakala, Anni Kainulainen, Laura Mononen)

2. Kainuun Hiihtoseura + 32,7

(Heini Hokkanen, Anni Alakoski, Anne Kyllönen)

3. Oulun Hiihtoseura + 57,8

(Maria Virpi, Riitta-Liisa Roponen, Marjaana Pitkänen)

4. Vantaan Hiihtoseura +1.15,8

5. Vuokatti Ski Team Kainuu +1.27,2

6. Mikkelin Hiihtäjät +2.22,6

7. Espoon Hiihtoseura +3.07,7

8. Visa Ski Team Kemi +3.18,6

Lue myös:

Hakola ei jättänyt Jämin Jänteen voittoa kirikamppailun varaan – "Testasin, että olenko tosiaan niin tuhnu kuin olen ollut viimeiset pari kuukautta"

Vesisade ei vesitä maastohiihdon Suomen cupin viestejä Vantaalla

Ikionnellinen Riitta-Liisa Roponen palasi kotimaan laduille Yhdysvaltojen mestarina: "Asiat eivät voisi olla paremmin"

Yllätysnimi voittoon Vantaalla! Ristomatti Hakola taipui Suomen Cupissa Lauri Lepistölle

Anne Kyllönen rutisti niukkaan voittoon Vantaalla ja vankisti asemaansa Suomen Cupin johdossa – yllättäjä hävisi vain 1,3 sekuntia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat