Suora

  • Naisten normaalimatka, Anterselva
  • Ski Tour, sprintit, Åre

Suvi Minkkinen odottaa, että myönteinen lumipalloefekti ammunnassa jatkuu Ruhpoldingissa: "Toivon, että saan haastettua itseäni"

Minkkinen pääsi ensi kertaa tällä kaudella maailmancupissa takaa-ajoon. Viestissä hän kisaa perjantaina.

ampumahiihto
Suvi Minkkinen
Suvi Minkkisen keskiviikon pikakisan sijoitus oli maailmancup-uran paras.Imago Sportfotodienst / AOP

Ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen säväytti keskiviikkona Ruhpoldingin maailmancupin naisten pikakisassa ja sijoittui 31:nneksi. Sijoitus oli kaksi pykälää parempi kuin Suomen parhaan ampumahiihtäjän Kaisa Mäkäräisen ja samalla Minkkisen maailmancup-uran paras. Hieno onnistuminen antaa virtaa myös viikon muihin Saksan kilpailuihin.

– Olen aina tykännyt viesteistä. Ne ovat mukavia, koska siinä pääsee porukassa hiihtämään. Joukkueen kesken on aina kiva kilpailla, Minkkinen kertoo Yle Urheilulle.

Edellisessä viestissä Oberhofissa Minkkinen ei hallinnut ammuntaansa toivomallaan tavalla, vaan ampui viisi pummia. Kun pikakilpailussa hän ampui nollat, haluaa hän suoriutua myös viestissä samaan tapaan.

– Toivon, että pikakisan hyvä suoritus kääntäisi lumipalloefektiä toiseen suuntaan. Että se lähtisi ruokkimaan itseluottamusta ja onnistumista ammunnoissa, Minkkinen sanoo.

Sihti löytyi viimein

Ammunta on ollut Minkkisen ehdoton vahvuus, mutta alkukauden ajan sihti on ollut hukassa. Välipäivänä torstaina Minkkinen kertookin pitävänsä löytynyttä ammuntatuntumaa yllä kevyesti harjoittelemalla. Penkallekin hän aikoo, mutta lyhyesti.

– Veikkaan, että kun saa vielä ammuntatreenin tehtyä, niin se ylläpitää tuntumaa. Pikakisa antoi niin hyvän mielen, että tämä kantaa vielä eteenpäin, nainen sanoo.

Aherrus jatkuu perjantaisen viestin jälkeen vielä takaa-ajossa. Se on Minkkiselle kauden ensimmäinen ja kokonaisuudessaan neljäs maailmancupissa. Takaa-ajo ja siihen vaadittava top 60 -sijoitus on ollut hänellä toistuvasti kauden tavoite. Se onnistui viimein.

– On tosi kiva päästä sitä hiihtämään, nyt vielä suhteellisen korkeista asetelmista, kun aiemmin olen ollut yleensä siellä +50-sijoilla, nyt lähtönumerolla 31 takaa-ajoon lähtevä Minkkinen iloitsee.

Hän uskoo, että pienemmällä numerolla lähteminen tarkoittaa, että vauhti ympärillä on kovempaa.

– Toivon, että saan haastettua itseäni, kun pääsen kovempaan seuraan hiihtämään. Ammunnallisesti lähden totta kai hyvää suoritusta hakemaan ja hiihdossa pientä venymistä, sellaisella reseptillä, hän sanoo.

Lue myös:

Oman vahvuuden pettäminen kilpailuissa oli Suvi Minkkiselle henkisesti vaikeaa – kun kaikki osui kohdilleen, oli tuloksena ensimmäiset maailmancupin pisteet ja Kaisa Mäkäräisen päänahka

Alkukauden alisuorittanut Suvi Minkkinen nousi omalle tasolleen – asiantuntija toivoo, ettei Mäkäräisen tauti pahene

Suvi Minkkinen täräytti pikakisassa superyllätyksen – jätti päivän parhaana suomalaisena Kaisa Mäkäräisenkin taakseen

Katso kisa: Suvi Minkkinen nousi parhaaksi suomalaiseksi pikakisassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat