Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Martin Johnsrud Sundby vetäytyy viikonlopun maailmancupista – suunnittelee kilpailevansa seuraavan kerran tammikuun lopulla Oberstdorfissa

Martin Johnsrud Sundbyn kilpailutauko pitkittyy.

hiihto
Martin Johnsrud Sundby
Sundby on totuttu näkemään maailmancup -kiertueella keltainen liivi päällään.AOP

Martin Johnsrud Sundby ehdittiin jo valita Norjan joukkueeseen viikonlopun maailmancupiin, mutta norjalainen päätti olla lähtemättä Tšekin Nove Mestoon, koska ei ole varma kunnostaan.

Sundbyn alkukausi sujui kangerrellen ja mies joutui jättämään Davosin kilpailun kesken joulukuun puolivälissä selkäongelmien takia. Alaselän vamma on pitänyt maailmancupin kestomenestyjän pois kilpaladuilta jo kuukauden päivät, mutta suunta on parempaan päin.

– Arvioimme, että vamman parantumista ajatellen kuusi viikkoa on parempi kuin viisi. Olen ihan hyvässä kunnossa, mutta kuinka hyvässä, on mahdotonta sanoa, Sundby kertoo Dagbladet-lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Maailmancupin 30-kertainen osakilpailuvoittaja on päässyt harjoittelemaan taukonsa aikana hyvin. Kilpailunomaiset harjoitukset on kuitenkin jätetty väliin. Sen lisäksi myös voimaharjoitusten kanssa on pitänyt olla varovainen.

Sundby suunnittelee palaavansa maailmancupiin tammikuun lopussa Oberstdorfissa, jossa hiihdetään 15+15 kilometrin skiathlon ja perinteisen sprintti.

– Suosikkimatkani on vuorossa yli viikon päästä Oberstdorfissa, joten annan selkäni levätä siihen asti, norjalainen avaa suunnitelmiaan.

Viikonlopun Nove Meston kilpailuun Sundbyn tilalle Norjan joukkueeseen nousee Didrik Tönseth. Tšekissä tositoimiin pääsee myös ensimmäistä kertaa Tour de Skin jälkeen Iivo Niskanen.

Nove Mestossa kilpaillaan lauantaina naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin vapaan väliaikalähdöt. Sunnuntaina on vuorossa 10 ja 15 kilometrin takaa-ajo perinteisellä tyylillä. Yle näyttää Nove Meston maailmancupin kanavillaan.

Lue myös:

Muutoksia Suomen joukkueeseen Nove Meston maailmancupiin – Joni Mäki jää pois

Kokenut viestitrio nosti Hämeenlinnan Hiihtoseuran voittoon – "Se oli vähän kuin ennen vanhaan"

Yllätysnimi voittoon Vantaalla! Ristomatti Hakola taipui Suomen Cupissa Lauri Lepistölle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat