Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kaikille Naisten Liigan joukkueille myönnettiin lisenssit – mukana myös aiemmin talousvaikeuksista kärsinyt PK-35 Vantaa

Palloliitto on myöntänyt lisenssin jalkapallon Naisten Liigaan myös PK-35 Vantaalle.

jalkapallo
PK-35 vantaa
PK-35 Vantaa sai lisenssin Naisten Liigaan kaudelle 2020.Kristofer Andersson Ruotsalo / Yle

Suomen Palloliitto on myöntänyt lisenssit kaikille jalkapallon Naisten Liigassa kaudella 2020 kilpaileville joukkueille. Asia selviää liiton tiedotteesta.

Naisten Liigassa on kaudella 2020 mukana kymmenen joukkuetta, mukaan lukien mestaruuden voittanut Helsingin Jalkapalloklubi sekä vuoden 2018 voittaja, viime kauden Naisten Ykkösessä pelannut ja nousun takaisin korkeimmalle sarjatasolle varmistanut PK-35 Vantaa.

PK-35 Vantaa on voittanut Suomen mestaruuden seitsemän kertaa, viimeksi kaudella 2018. Sen lisenssi kuitenkin peruttiin ja joukkue tiputettiin kaudeksi 2019 sarjatasoa alemmaksi muun muassa maksamatta jääneiden palkkioiden ja myöhästyneiden asiakirjojen takia.

Lisenssikomitean puheenjohtaja Petri Salminen kertoi STT:lle, että vantaalaisseura läpäisi tarvittavat vaatimukset.

– Heiltä tuli hyvä hakemus. Voisi sanoa, että ottivat opikseen. Kaikki tarvittava tuli nyt ajoissa ja vaatimukset täyttyivät. Hattua nostattava suoritus, Salminen totesi.

– Muillakaan ei ollut ihmeellisyyksiä. Olosuhteissa oli joillain toivomisen varaa, mutta lisäselvitykset selvittivät asiat, hän jatkoi.

Komitea tarkasteli lisenssimenettelyssä seurojen taloutta, olosuhteita, urheilullista toimintaa ja oikeudellisia kriteerejä. Lisenssihakemukset käsittelee jalkapallon Miesten Ykkösen ja Naisten Liigan lisenssikomitea.

Lisenssin saaneet Naisten Liigan joukkueet kaudelle 2020: FC Honka (Espoo), Helsingin Jalkapalloklubi, Ilves (Tampere), Jyväskylän Pallokerho, Kuopion Palloseura, PK-35 (Helsinki), PK-35 Vantaa, Tikkurilan Palloseura (Vantaa), TPS Juniorijalkapallo (Turku) ja Åland United (Lemland, Ahvenanmaa).

Lisätty kello 15.46 puheenjohtaja Petri Salmisen kommentit.

Lue myös:

Jalkapallon Pelaajayhdistys: Kuutta pelaajaa on yritetty estää lähtemästä PK-35 Vantaasta – liigalisenssin menettänyt naisten mestariseura kommentoi kiistoja

Näin PK-35 Vantaan hegemonia mureni pala palalta – Yle Sporten kävi läpi ketjun, jossa Suomen mestari menetti liigalisenssin, valahti Ykköseen ja joutui luopumaan tähtipelaajistaan

Erikoinen tilanne: PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella Naisten Ykköstä ja Mestarien liigaa – KuPS sai liigapaikan

Palkkioita maksamatta ja asiakirjat myöhässä – hallitsevan mestarin lisenssin hylkääminen ei ollut silti helppoa: "Liian moni kriteereistämme rikkoutui"

Naisten jalkapallomestari PK-35 Vantaa ei saanut liigalisenssiä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat