Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Seppälän pisteputki katkesi – Fourcade sekuntitaiston ykkönen

Tero Seppälä jäi ilman maailmancupin pisteitä Ruhpoldingin pikakisassa.

ampumahiihto
Martin Fourcade
Martin Fourcade jatkaa miesten maailmancupin kärjessä.Getty Images

Tero Seppälä oli saavuttanut maailmancupin pisteitä seitsemästä perättäisestä kisasta ennen Ruhpoldingia, mutta torstain pikakisassa pisteputki katkesi. Seppälä oli hiihtoladulla hyvässä vauhdissa, mutta ampumapenkalla tuli liian monta ohilaukausta.

Seppälä ampui makuupaikalla kaksi ohilaukausta ja joutui pystypaikan jälkeenkin kiertämään yhden sakkokierroksen. Tämä toi kisan 50. sijan, kun 40 parasta saa pisteitä. Tällä irtosi kuitenkin paikka sunnuntaiseen takaa-ajoon.

Joulun aikaan flunssan takia tositoimista sivussa ollut Olli Hiidensalo ampui yhden ohilaukauksen sekä makuulta että pystystä. Pystyammunta oli Hiidensalolle kauden parasta, sillä aiemmin hän oli ampunut aina joko kaksi tai kolme hutia. Hiidensalo oli lopputuloksissa 80:s.

Nuorten MM-kisoihin tähtäävä 21-vuotias Tuomas Harjula oli hyvässä vireessä makuupaikalla ja nakutti nopeat nollat. Pystypaikalla hänen sihtinsä oli kuitenkin hukassa, sillä kolme ensimmäistä laukausta meni ohi. Harjula oli kisan 105:s.

– Hiidensalolta ammunta petraantui, mutta hiihto ei kulje vieläkään niin kuin on parhaimmillaan kulkenut, Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka totesi.

Perunka laski, että yhdellä sakolla Seppälä olisi petrannut sijoitustaan 20. joukkoon, ja se olisi ollut hänen kauden paras tuloksensa. Seppälä luottaa kuitenkin yhä nopeaan ammuntaan ja siihen, että se tuo joku päivä tulosta.

– Seppälä odotuttaa vielä hyviä ammuntoja, ja sitä päivää ei olla nähty. Hyvällä ammunnalla hän pääsee kyllä korkealle, Perunka sanoi.

Kisan voitosta käytiin ranskalaisten kesken tiukka sekuntitaisto. Quentin Fillon Maillet haastoi jälleen Martin Fourcadea, mutta ei vielä onnistunut voittamaan maanmiestään. Johannes Thingnes Bøn ollessa yhä isyyslomalla Fourcade otti jo kolmannen voittonsa putkeen 3,1 sekunnin erolla.

Kisan kolmanneksi sijoittui Saksan Benedikt Doll, joka hävisi Fourcadelle 12 sekuntia. Sunnuntain takaa-ajosta on tulossa varsin mielenkiintoinen, sillä pikakisassa erot jäivät varsin pieniksi. Minuutin sisään mahtuu peräti 19 urheilijaa.

Kisan kärkikolmikko ampui nollat, ja kuten naisten keskiviikon kisassakin nolla-ampujia oli runsaasti, peräti 26. Yksi nolla-ampujista oli tällä kaudella IBU-cupia kiertänyt Saksan Philipp Nawrath, joka oli pystypaikan jälkeen vielä kiinni jopa kakkospaikasta. Viimeinen hiihtolenkki oli hänelle kuitenkin liikaa, ja hän putosi seitsemänneksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Katso tallenne: Tero Seppälä ei yltänyt pisteille Ruhpoldingissa

Suomen ampumahiihtotoivon pisteputki vain jatkuu ja uran paras sijoitus on jo tähtäimessä – "Sen pitäisi olla helposti otettavissa hyvällä suorituksella"

Oman vahvuuden pettäminen kilpailuissa oli Suvi Minkkiselle henkisesti vaikeaa – kun kaikki osui kohdilleen, oli tuloksena ensimmäiset maailmancupin pisteet ja Kaisa Mäkäräisen päänahka

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat