1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Suomen urheilugaala

Kaapo Kakko palkittiin Vuoden nuorena urheilijana ja Läpimurto-palkinnolla – Kevin Lankinen on Vuoden esikuva

Jääkiekkoilijat olivat Urheilugaalan alkuillassa vahvasti edustettuina.

Kaapo Kakko
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Urheilutoimittajain liitto on valinnut jääkiekkoilija Kaapo Kakon Vuoden nuoreksi urheilijaksi. Kakko, 18, palkittiin Urheilugaalassa lisäksi Läpimurto-palkinnolla.

Jääkiekkoilijat olivat Urheilugaalan alkuillassa vahvasti edustettuina, sillä vuoden esikuvan palkinto meni Kevin Lankiselle.

Kakko, 18, iski tammikuussa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen loppuottelussa voittomaalin ja Nuoret Leijonat ottivat turnauksessa kultaa.

Miesten MM-kisoissa Kakko juhli myös mestaruutta ja nousi joukkueen toiseksi parhaaksi pistemieheksi. Kotimaan liigassa TPS-hyökkääjä oli liigan paras tulokas, ja komean putken kruunasi kesäkuussa NHL:n varaustilaisuus, jossa New York Rangers varasi Kakon toisena.

– Edelliset pari vuotta ovat olleet aika vauhdikkaita elämässäni. Siihen ovat kuuluneet sekä poikien että nuorten maailmanmestaruus ja viime keväänä miesten maailmanmestaruus. Kun katsoo tätä palkintoa, viimeisen vuoden aikana varmasti saa kiittää koko TPS:n valmennusjohtoa ja koko joukkuetta, että siellä sai tälläisen läpimurron tehtyä, Kakko sanoi videotervehdyksessään.

Kakon molemmat palkinnot vastaanotti Leijonien GM Jere Lehtinen.

Läpimurto-palkinnosta kisasivat Kakon lisäksi Maria Huntington ja Rene Rinnekangas.

Lankisen lukupiirillä yli 10 000 seuraajaa

Vuoden esikuvaksi valittiin Leijonien MM-kultajoukkueen maalivahti Kevin Lankinen. Kirjallisuudesta innostunut Lankinen haluaa esimerkillään innoittaa etenkin nuoria lukemaan, ja MM-kullan jälkeen perustettu Lankisen lukupiiri on kerännyt sosiaalisessa mediassa yli 10 000 seuraajaa.

– Iso kiitos valinnasta. Tämä merkitsee minulle todella paljon. Olen kiitollinen kaikille valitsijoille ja ennen kaikkea vanhemmilleni hyvästä kasvatuksesta, että olen pystynyt olemaan esikuvana muille omalla käytökselläni. Aikoinaan itsellänikin on ollut paljon esikuvia, joita olen katsonut ylöspäin ja halunnut olla sellainen, Lankinen sanoi videotervehdyksessään.

Palkinnon vastaanotti Lankisen äiti Christa Grönlund.

Esikuvaksi olivat lisäksi tyrkyllä Suomen naisten maajoukkueen maalivahti Tinja-Riikka Korpela sekä Amanda Kotaja.

Urheilugaala jatkuu TV2:ssa ja Areenassa kello 20.00

Lue myös:

Katso tallenne: Huuhkajat putsasi palkintopöydän, Teemu Pukki on vuoden Urheilija – Yle seurasi hetki hetkeltä Urheilugaalan huippuhetkiä