Suora

  • Elävä arkisto esittää

Vuoden urheilijaksi valittu Teemu Pukki pelaa mieluummin kuin puhuu yleisön edessä – muisti herkistyneenä vaimoaan: “Kiitos, että jaksat joka päivä antaa minulle mahdollisuuden tehdä parhaani futiskentällä“

Teemu Pukki oli otettu Vuoden urheilija -palkinnosta. 

Suomen urheilugaala
Teemu Pukki
Teemu Pukki on kolmas jalkapalloilija, joka on valittu Vuoden urheilijaksi.Lehtikuva /Jussi Nukari

Teemu Pukki nousi harvinaisten nimien joukkoon, sillä häntä ennen Vuoden urheilijaksi oli valittu jalkapalloilijoista ainoastaan Sami Hyypiä ja Jari Litmanen.

– Aika kovia jätkiä. Nuorempana poikana olen noita jätkiä katsonut korkealle ylös. He ovat olleet omia idoleitani ja olen iloinen, että päässyt tuohon joukkoon mukaan, Pukki sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Pukki sanoi heti Urheilugaalan kiitospuheensa aluksi, ettei puhuminen yleisön edessä ole hänen juttunsa. Hän mieluummin pelaa. Ja pelata Pukki onkin osannut viime aikoina, sillä hän oli suuressa roolissa Suomen jalkapallomaajoukkueessa sekä seurajoukkueessaan Norwichissa.

Suomen jalkapallomaajoukkue toteutti monen sukupolven unelman viime vuonna varmistamalla paikkansa ensi kesän EM-kisoissa ja Norwich nousi Pukin maalien ansiosta Englannin Valioliigaan.

– Oli hienoja kokemuksia Englannissa, kun nousimme Valioliigaan, mutta kyllä Huuhkajat nousee edelle. EM-kisat ovat koko Suomen futispiirien oma unelma ja Liechtenstein-ottelun päätösvihellys oli sellainen unelmien täyttymys, joka menee kaiken yli, Pukki hehkutti.

– Ihan mahtava vuosi takana niin Suomen maajoukkueen kuin Norwichin kanssa. Jos muutama vuosi sitten olisi unelmoinut tällaisesta, niin en olisi siihen pystynyt. Tajuton vuosi. Olen tosi ylpeä tästä palkinnosta.

Pukki oli kiitollinen joukkuekavereilleen, mutta myös kaikille taustatekijöille sekä kannattajille.

– Kiitos omalle perheelleni, äidille, iskälle ja siskoille. He ovat aina jaksaneet. Ihana oma vaimo: kiitos, että jaksat joka päivä antaa minulle mahdollisuuden tehdä parhaani futiskentällä, Pukki kiitti ääni väristen.

Lue myös:

Teemu Pukki ylivoimaisella äänivyöryllä Vuoden urheilijaksi – Huuhkajien maalivahti kiilasi kakkoseksi Iivo Niskasen ja Lauri Markkasen edelle

Markku Kanerva jo toista kertaa peräkkäin Vuoden valmentajaksi

Huuhkajien historiallinen saavutus nousi kultaleijonien edelle – vuoden joukkue 300 äänen erolla miesten jalkapallomaajoukkueelle

Kaapo Kakko palkittiin Vuoden nuorena urheilijana ja Läpimurto-palkinnolla – Kevin Lankinen on Vuoden esikuva

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat