Suora

  • Lumilautailun MC: Calgary, slopestyle
  • Painin EM, vapaapaini
  • Squashin SM
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Ruotsi, kisakooste
  • Painin EM, vapaapaini

Australian avointen karsintaturnauksesta pudonneen Ruusuvuoren tähtäimessä ovat jo isommat karkelot: "Varmasti saan lisää hyviä tuloksia"

Kohisten vuoden aikana tenniksen maailmanlistalla noussut Emil Ruusuvuori pelaa seuraavaksi Euroopassa sisäkentillä ATP-tason turnauksia.

Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuoren alkukausi on ollut mainio.Getty Images

20-vuotias Emil Ruusuvuori saa ainakin vielä toistaiseksi odottaa Grand Slam -turnauksessa pelaamista.

Ruusuvuoren tie tenniksen Australian avointen karsintaturnauksessa tyssäsi toiselle kierrokselle tiukan väännön jälkeen varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Ruusuvuori hävisi yli kaksi tuntia kestäneessä taistossa Ranskan Elliot Benchetritille erin 4–6, 6–0 ja 6–7. Ottelu ratkesi vasta tiebreakissa, jonka ranskalainen vei 10–3. Pääsarjaan olisi vaadittu kolme voittoa.

– Tiukille meni, en pelannut niin hyvin kuin edellisissä otteluissa. Hän syötti paremmin ja sai sitä kautta painetta. Taistelin hyvin loppuun asti, ja voitto oli lähellä, Ruusuvuori kertoo Yle Urheilulle.

Ruusuvuori ei jäänyt ottelun jälkeen tuleen makaamaan, koska Australian reissu oli onnistunut. Viime viikonloppuna suomalainen pelasi ATP-haastajaturnauksen finaalissa ja nousi maanantaina maailmanlistalla sijalle 104.

– Hyvät kaksi viikkoa ovat takana, vaikka nyt tappio kirpaisee. Totta kai tavoite oli päästä pääsarjaan. Olen kuitenkin jo melkein sadan parhaan joukossa maailmanlistalla, mikä oli tavoite kauden alussa. Vielä on paljon asioita, mitä voin parantaa treenaamalla. Varmasti saan lisää hyviä tuloksia.

"Yritän päästä isompiin kisoihin"

Seuraava osoite Ruusuvuorella on Suomessa. Visiitti jää kuitenkin lyhyeksi, koska hyvävireinen suomalainen lähtee pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan ATP-tason turnauksia. Tarjolla on ensin otteluita sisäkentillä, jonka jälkeen kutsuvat muun muassa Davis Cupin karsinnat.

– Yritän päästä isompiin kisoihin. Pääsen karsintoihin mukaan ja lähden hakemaan isompia pistepotteja. Tästä on hyvä jatkaa.

Australiaa riivanneet laajat ja tuhoisat metsäpalot olivat myös tennispelaajien riesana. Ruusuvuori sanoo, että ne vaikuttivat hengittämiseen.

– Kun haastajaturnaus alkoi, tunsin keuhkoissa ottelun jälkeen, että kaikki ei ole normaalisti. Kyllä se vähän hengittämistä vaikeutti, mutta keuhkot ovat toimineet hyvin viimeiset pari päivää.

Emil Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori koki kirvelevän tappion Australian avointen karsinnoissa

Ruusuvuori kaatoi Australian avointen karsintojen avausvastustajansa kahdessa erässä

Australian palojen savusumu lykkää tennisturnauksen karsintaotteluja – Emil Ruusuvuoren tarkoitus pelata tänään

Jarkko Nieminen ei lähde arvailemaan, rikkooko hurjassa nousussa oleva Emil Ruusuvuori hänen ennätyksensä: "En halua asettaa Emilille mitään rajoja"

Emil Ruusuvuori nousi kohisten maailmanlistalla – nyt jahtaamaan paikkaa Australian avoimiin

Nelinpelin maailmanlistan ykkönen suljettiin Australian avoimista – selittää anabolisen steroidin kolumbialaisella lihalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat