Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Liiallinen halu menestyä ja hypätä hyvin kostautui – suomalaisnaiset putosivat toiselta kierrokselta

Suomalaishyppääjiä ei nähty toisella kierroksella naisten mäkihypyn maailmancupissa Zaossa. Itävaltalaiset juhlivat kisassa.

mäkihyppy
Susanna Forsström (vas.) ja Julia Kykkänen
Susanna Forsström (vas.) ja Julia Kykkänen jäivät ensimmäiselle kierrokselle Zaon maailmancupissa.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Julia Kykkäsen ja Susanna Forsströmin maailmancupin kisa Japanin Zaossa päättyi tutulla tavalla: molemmat karsiutuivat toiselta kierrokselta. Tällä kaudella kumpikin on päässyt toiselle kierrokselle maailmancupissa vain kerran, Kykkänen Klingenthalissa ja Forsström Lillehammerissa.

Zaon HS102-mäessä suomalaiset eivät päässeet parhaimpaansa. Kykkänen sijoittui 77,5 metrin hypyllään 33:nneksi ja Forsström 72 metrin hypyllään 38:nneksi. Valmentaja Ossi-Pekka Valta ei ollut täysin tyytyväinen kisaan tai hyppääjien suorituksiin.

– ”Suskulla” hyppy muuttui liikaa kilpailuun tultaessa. Hänellä oli selkeästi liikaa halua menestyä ja yritystä hypätä liian hyvin, Valta sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Vallan mukaan Forsströmin kohdalla tavoitellaankin seuraavaksi kilpailutilanteen rauhoittamista ja ajatusmaailman hillitsemistä.

– Silloin hän pystyy keskittymään omaan tekemiseen. Hänen hyppäämisensä riittäisi kyllä toiselle kierrokselle.

Kykkänen onnistui parantamaan hyppyään kisassa, mutta hänellä oli ongelmia ponnistuksen ajoituksen kanssa. Vallan mukaan Kykkäsellä oli liikaa puristusta ja haluja päästä eteenpäin.

– Olin vähän aikaisessa liikkeellä, Kykkänen myönsi.

Itävaltalaisnaiset olivat vahvassa vireessä kisassa, sillä Eva Pinkelnig voitti, Chiara Hölzl oli kolmas ja Marita Kramer neljäs. Japanin Sara Takanashi oli ainoa, joka pystyi lyömään kiilaa väliin toisella sijallaan. Maailmancupia johtava Norjan Maren Lundby jätettiin viidenneksi.

Lauantaina Zaossa hypätään joukkuekilpailu, johon Suomi ei osallistu. Sunnuntaina hypätään jälleen henkilökohtainen kilpailu.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Kykkäsen ja Forsströmin hypyt eivät taaskaan riittäneet toiselle kierrokselle – "Hyppy ei lennä silloin minnekään"

Suomen mäkimiehet jäivät jumbosijalle – Julia Kykkänen liiteli maailmancup-pisteille

Suomen naismäkihyppääjät harvinaiseen huippusuoritukseen! Ykkösnimi pettyi silti pahasti: "Ei auta kuin soittaa taas psykologille"

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat