Kommentti: Ruusuvuoren tappio oli pettymys, mutta siihen ei pidä ylireagoida – kysykää vaikka Roger Federeriltä

Emil Ruusuvuori on kovassa nosteessa, mutta ura ei voi olla koko ajan pelkkää jyrkkää nousua, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori pelaavaksi seuraavaksi Euroopan halliturnauksissa.AOP

Emil Ruusuvuoren tappio tenniksen Australian avointen karsinnoissa oli pettymys. Viimeaikaisten hienojen otteiden jälkeen odotukset olivat korkealla ja vähintään paikka pääsarjassa näytti jopa todennäköiseltä.

Karsintojen toisen kierroksen ottelussa vastassa ollut ranskalainen Elliot Benchetrit oli Ruusuvuoren tänä vuonna kohtaamista pelaajista rankinglistalla selvästi alimpana. Takana on jo pitkä rivi voittoja huomattavasti korkeammalla olevista pelaajista, vaikka vuosi on vasta aivan alussa. Ranskalainen oli myös täysin voitettavissa päivän ottelussa.

Ruusuvuorella ei ollut paras päivänsä. Ottelu olikin jälleen yksi esimerkki tenniksen laajasta tasosta. Pelitason ei tarvitse paljon pudota, kun iso joukko haastajia pystyy jo iskemään.

Tappion merkitystä ei kannata kuitenkaan liioitella. Kyseessä on yksittäinen tappio, vaikka se nyt tulikin harmittavaan paikkaan. Ruusuvuori on noussut harvinaisen nopeaa vauhtia ITF-turnauksista haastajaturnauksiin ja sitten niiden voittajaksi. Ura ei voi olla koko ajan pelkkää jyrkkää nousua, vaan siinä on väkisinkin pieniä tasannevaiheita.

Esimerkiksi tästä voisi ottaa tennislegenda Roger Federerin. Moni ei ehkä tiedä tai muista, että Federerille ehti tulla maine lupaavana pelaajana, joka ei pysty menestymään Grand Slam -turnauksissa. Sveitsiläinen hävisi useamman vuoden ajan alkukierroksilla, vaikka odotukset olivat korkealla. Sittemmin Federer on menestynyt Grand Slam -turnauksissa varsin kohtuullisesti. Voittopokaaleita hänellä on 20, enemmän kuin kellään muulla.

Isossa kuvassa Ruusuvuoren ura on huimassa nosteessa ja hänen kauden jatkoaan on erittäin mielenkiintoista seurata. Helsinkiläinen on seuraavaksi menossa pelaamaan ATP-turnausten karsintoja, ensin Euroopan halliturnauksissa. On itse asiassa aika kummallista, että Ruusuvuori ei ole pelannut vielä yhtään ottelua ATP-turnausten pääsarjoissa, vaikka hän toisaalta tuntuisi olevan jo "liian hyvä" haastajaturnauksiin.

ATP-turnausten aika on kuitenkin lähellä. Ja Ruusuvuoren pelit esimerkiksi Bendigon haastajaturnauksessa viime viikolla antavat vahvaa uskoa siihen, että todella koviakin pelaajia voi kaatua.

Lue myös:

Australian avointen karsintaturnauksesta pudonneen Ruusuvuoren tähtäimessä ovat jo isommat karkelot: "Varmasti saan lisää hyviä tuloksia"

Emil Ruusuvuori koki kirvelevän tappion Australian avointen karsinnoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat