Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Johanna Pykäläinen sai todellisen pikakomennuksen ja maailmancupin tulikasteen – Norja antoi järisyttävän kovan näytön MM-viestiä varten

Suomi joutui turvautumaan peräti kahteen varanaiseen ampumahiihdon maailmancupin viestissä Ruhpoldingissa.

ampumahiihto
Marte Olsbu Røiseland
Norjan ankkuri Marte Olsbu Røiseland sai onnitteluhalaukset joukkueeltaan.Getty Images

Suomi joutui lähtemään viestiin varanaisisella joukkueella, sillä flunssaa potevat Kaisa Mäkäräinen ja Jenny Fellman joutuivat jäämään pois. Heidän tilalleen nostettiin Sanna Markkanen ja todellisella pikakomennuksella tänään kisapaikalle saapunut maailmancupin ensikertalainen Johanna Pykäläinen.

Suomi pääsi kuitenkin maaliin asti, mutta se hävisi voittaja Norjalle yli viisi minuuttia. Ranska oli kisan toinen ja Sveitsi nousi jälleen palkintokorokkeelle ollen kolmas.

Avausosuudella Mari Eder ampui makuupaikalta nopeasti nollat, mutta pystypaikalta hän sai viimeisen laikan alas vasta viimeisellä varapatruunalla. Vaihdossa Suomi oli 11. sijalla. Toisella osuudella Suvi Minkkinen osoitti saaneensa onnistuneen pikakisan jälkeen juonesta kiinni ja onnistui mainiosti sekä ampumapaikalla että hiihtoladulla. Hän nosti Suomen kisassa seitsemänneksi.

Sanna Markkanen onnistui makuupaikalla hyvin, mutta pystypaikan viimeisen laikan pudottamisessa hänellä oli vaikeuksia ja Suomi putosi 13:nneksi. Johanna Pykäläinen sai kovan kasteen maailmancupiin, sillä hän hermoili ensimmäisellä makuupaikalla ja joutui kiertämään yhden sakkokierroksen. Pystypaikalla hän joutui turvautumaan kahteen varapatruunaan, mutta sai kaikki täplät alas ja toi Suomen maaliin 19:ntenä.

Saksan voitto suli kolmannella osuudella

Kisan voittoa juhli jälleen kerran Norja. Tällä kertaa joukkueella Karoline Offigstad Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland. Tosin ensimmäisen osuuden jälkeen voitto näytti varsin kaukaiselta, sillä Knottenilla oli suuria vaikeuksia ampumapaikalla ja Norja oli vaihdossa vasta 16:s.

Norjan joukkueen kolme muuta urheilijaa osoittivat kuitenkin sen, miksi Norja on tällä kaudella voittanut kaikki viestit maailmancupissa. Tarnevold nosti joukkueen omalla osuudellaan 8:nneksi ja Eckhoff toiseksi. Røiseland hallitsi hermonsa viimeisellä ampumapaikalla paremmin kuin Ranskan Justine Braisaz ja toi Norjan ensimmäisenä maaliin.

Ranska otti toisen sijan kokoonpanolla Julia Simon, Anais Bescond, Celia Aymonier ja Braisaz. Tasaisen varmasti jokaisella osuudella onnistunut Sveitsi otti jo kolmannen palkintosijan tälle kaudelle. Tällä kertaa sijoittui kolmanneksi joukkueella Elisa, Selina ja Aita Gasparin sekä Lena Häcki.

Saksalla oli hyvät mahdollisuudet jopa kisan voittoon, mutta se putosi kärkipaikalta neljänneksi, kun kolmannen osuuden Vanessa Hinz suli pystypaikalla ja joutui kiertämään peräti kaksi sakkokierrosta.

Norja antanut järisyttävät näytöt

Seuraavaksi naiset kisaavat viestissä helmikuussa MM-näyttämöllä. Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perungan mielestä Norja on antanut tuohon kisaan järisyttävät näytöt.

– Norjalla on todella vankka ja hyvä joukkue. Joukkueessa on kolme urheilijaa, jotka ovat olleet tällä kaudella kolmen joukossa, kaksi on pystynyt voittamaan, Perunka sanoi.

Norjan haastajista Ranska on parantanut tällä kaudella ammuntaa ja Saksa osoitti, että se pystyy tarvittaessa voittokamppailuunkin. Sen sijaan viidenneksi sijoittuneen Ruotsin kisa meni alakanttiin.

– Ruotsi on paperilla kova, mutta tänään he eivät onnistuneet. Suomen kisa taasen osoitti sen, että viestissä ei saa mennä sakoille. Tänään hävisimme ammunnassa, sillä 12 varapatruunaa on liikaa, Perunka sanoi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suvi Minkkinen odottaa, että myönteinen lumipalloefekti ammunnassa jatkuu Ruhpoldingissa: "Toivon, että saan haastettua itseäni"

Oman vahvuuden pettäminen kilpailuissa oli Suvi Minkkiselle henkisesti vaikeaa – kun kaikki osui kohdilleen, oli tuloksena ensimmäiset maailmancupin pisteet ja Kaisa Mäkäräisen päänahka

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat