Suora

  • Elävä arkisto esittää

Ylen naisten jalkapallon MM-kisalähetyksille Kultainen Venla

Ylen kanavilla nähtiin kaikki kisojen kaikki 52 ottelua.

urheilu
Anssi Nyberg, Marianne Miettinen ja Antti Ennekari
MM-kisojen tuottajat Anssi Nyberg ja Antti Ennekari sekä asiantuntija Marianne Miettinen juhlatunnelmissa.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Ylen kisalähetykset jalkapallon naisten MM-kisoista on palkittu Kultaisella Venlalla Urheilu ja Events-sarjassa Venla-gaalassa.

Yle toteutti naisten kisat isommin kuin koskaan. Ylen kanavilla nähtiin kesä–heinäkuun aikana kisojen kaikki 52 ottelua suomeksi ja ruotsiksi selostettuina. Lähetystunteja oli noin 160.

Eniten yleisöä keräsi USA:n ja Hollannin välinen loppuottelu, jota seurasi televisiossa keskimäärin 535 000 ja parhaimmillaan 699 000 katsojaa.

Yle sai runsaasti hyvää palautetta naisten jalkapallon MM-televisioinnista ja naisurheilun vahvasta esiin nostamisesta.

– Urheilussa on kaksi pääasiaa, joiden pitää onnistua. Pitää olla hyvä tuote, joka oli tällä kertaa naisten jalkapallo. Toiseksi pitää olla ahkerat ja innovatiiviset ihmiset tekemässä sitä. Ne meillä toisaankin oli. Kiitos kuuluu koko tiimille ja niille ihmisille, jotka antoivat mahdollisuuden tehdä kisat näin isosti. Nyt nostamme riman entistä korkeammalle, kun miehet pelaavat vihdoinkin EM-kisoissa ensi kesänä, MM-kisojen sisältötuottaja Antti Ennekari sanoi kiitospuheessaan.

Lue myös:

Naisten MM-jalkapallo keräsi Ylen kanavilla upeat katsojaluvut

Palaa tästä Urheilugaalan huippuhetkiin – Vuoden urheiluteko -palkinnon noutanut Marianne Miettinen piti ponnekkaan puheen naisurheilun puolesta: "Et voi tulla siksi, jota et näe"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat