Suora

  • Elävä arkisto esittää

Mikä hiihto! Niskanen tykitti ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle vapaan kisassa: "Olen tosi tyytyväinen"

Maastohiihtäjä Iivo Niskanen nappasi kakkossijan Nove Meston maailmancupissa 15 kilometrin vapaan kisasta.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen hiihti uransa parhaan vapaan hiihtotavan kisan. Lehtikuva / Jussi Nukari

Iivo Niskasesta ei lauantain 15 kilometrin vapaan kisassa näkynyt Tour de Skin rasitus saati turneen jälkeinen sairastelu.

Suomalainen hiihti vakuuttavaa vauhtia Nove Meston maailmancupissa alusta lähtien ja nappasi kakkossijan väliaikalähtönä hiihdetyssä koitoksessa, joka sivakoitiin Niskasen heikommalla hiihtotavalla. Kyseessä oli Niskasen ensimmäinen palkintosija vapaalla hiihtotavalla.

– Siihen olen tosi tyytyväinen, että tuli uran ensimmäinen vapaan podium. Tänään oli hyvä päivä hiihtää, Niskanen kommentoi Yle Urheilulle Nove Mestossa.

Erot kärkikolmikossa olivat selkeät. Kilpailun voittaneesta Aleksandr Bolshunovista Niskanen jäi 24,3 sekuntia. Kolmanneksi hiihtäneen Norjan Sjur Röthen ero Niskaseen oli puolestaan lähes 16 sekuntia.

Sijoitus ei siten jättänyt jossiteltavaa, vaikka Niskanen löysi omasta suorituksestaan vielä parannettavaa.

– En ollut ihan omimmillani teknisissä mutkissa. Niissä tuli vähän turhan herkästi eroa. Toki ero on merkittävä, mutta vähän aggressiivisemmalla ajolla mutkiin olisin saattanut ottaa kiinni muutaman sekunnin per kiekka.

Etukäteen Niskanen valitsi lähtöpaikkansa peesihyötyjen perusteella. Hän toivoi saavansa hyvän vetoavun Ruotsin Jens Buurmanilta, jonka kanssa Niskanen myös hiihti osan matkasta.

– Hänellä ei ollut mikään hirmuhyvä päivä, joten siitä ei ollut kamalasti apua. Yritin pitää tasaista vauhtia koko ajan ja koko ajan jouduin tekemään töitä. Lähdin tekemään tasaista hiihtoa.

Sunnuntaina Nove Mestossa hiihdetään takaa-ajo perinteisellä hiihtotavalla. Ladulle lähdetään lauantain kisan tulosten mukaisessa järjestyksessä.

Vaikka kakkossija lämmitti Niskasta, häntä harmitti suureksi jäänyt ero maailmancupia johtavaa Bolshunoviin.

– Emme ole ihan näköetäisyydellä. Yritän tietenkin ottaa huomenna Bolshun kiinni. Katsotaan, millainen keli tulee. Jos on tällaista keliä, voitelurekalla miehet voivat näytellä jonkinlaista roolia, ellei ole jopa pitopohjaa tarjolla. Keli voi olla mitä tahansa.

Sunnuntain 15 kilometrin takaa-ajo käydään perinteisellä hiihtotavalla. Kilpailu näytetään suorana TV2:ssa ja Areenassa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Loistava suomalaispäivä! Iivo Niskanen puristi kakkoseksi, Perttu Hyvärinen venyi uransa parhaaseen esitykseen

Hyvärisen uran huippuhiihtoon sattui sauvarikko – venäläishuoltaja riensi apuun, mutta yksi sija saattoi sulaa haverissa: "Nyt tuntuu niin hyvälle, että on periaatteessa ihan sama"

Nove Meston metsät olivat liikaa norjalaismiehille – maailmanmestari Holund eksyi reitiltä ja keskeytti, Iversen hylättiin reitiltä poikkeamisesta

Seitsemänneksi sijoittunut Pärmäkoski kärsi lähtöpaikastaan – petasi silti hyvät asemat takaa-ajoon: "Ei missään nimessä katastrofi"

Krista Pärmäkoski kiri seitsemänneksi, Therese Johaug jälleen omaa luokkaansa

Iversen epäili norjalaislehdelle olevansa Nove Mestossa ruosteessa – Tourin keskeytti influenssa, joka paljastui dopingtestissä

Iivo Niskanen palaa maailmancupiin kovin tavoittein – Tour verotti niin, että hän oli välillä epävarma, pystyykö edes lähtemään Nove Mestoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat