Hyvärisen uran huippuhiihtoon sattui sauvarikko – venäläishuoltaja riensi apuun, mutta yksi sija saattoi sulaa haverissa: "Nyt tuntuu niin hyvälle, että on periaatteessa ihan sama"

Perttu Hyvärinen puristi elämänsä hiihdon Nove Meston maailmancupissa, jossa hän sijoittui kuudenneksi. Sijoitus 10 parhaan joukossa on Hyväriselle ensimmäinen maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa.

hiihto
Perttu Hyvärinen
Perttu Hyvärinen on ollut loistokunnossa kuluvalla kaudella.Lehtikuva / Jussi Nukari

Maastohiihdon maailmancupissa lauantain iloisin suomalaisyllätys oli Perttu Hyvärinen, joka jatkoi vahvaa kauttaan nyt uransa parhaalla sijoituksella. Nove Meston 15 kilometrin vapaan kisassa Hyvärinen puristi kuudenneksi.

Maaliviivalla Hyvärinen heitti ilmoille jo tutun pienen tuuletuksen nappihiihdon merkiksi. Haastattelussa Hyvärinen hymyili tyytyväisenä.

– Aika hienoa. Tänään oli kaikki kohdallaan taas. Varmasti minulla oli kilpailun yksi parhaista suksista, mutta oli myös hyvä kulku, Hyvärinen kertoi Yle Urheilulle Nove Mestossa.

Aamun tuntemukset eivät antaneet Hyväriselle minkäänlaisia viitteitä siitä, millainen superpäivä on tulossa.

– Ei todellakaan tuntunut näin hyvälle aamulla. Jostain syystä vain homma natsasi tänään hyvin. Aivan upea lopputuloksena. Täällä on nätti keli ja kivihiili haisee, se näyttää toimivan ihan ok, Hyvärinen vitsaili lumisateessa.

10 kilometrin kohdalla näytti jo siltä, että Hyvärinen saattaisi nousta jopa palkintokoroketaisteluun. Hän oli väliajoissa neljäntenä, vain kahdeksan sekuntia tuolloin kolmantena ollutta Andrei Melnitshenkoa perässä. Kaiken lisäksi venäläisen väliajat näyttivät painuvan koko ajan kauemmas kärjen vauhdista. Hyvärisestä 10 sekunnin sisällä taas oli kolme hiihtäjää.

Lopulta suomalaisen ohi kiilasivat suomalaisen kanssa yhtä matkaa hiihtänyt Jean Marc Gaillard ja hyvin voimansa jakanut Sjur Röthe.

Hyvärinen kärsi myös huonosta onnesta viimeisellä kierroksella, kun hänen sauvansa katkesi. Se saattoi maksaa viidennen sijan.

– Löysin ladusta sellaisen reiän ladusta, johon tökkäsin sauvan ja sauva meni poikki. Onneksi näin, että venäläisten huoltomies lähti juoksemaan minulle sauvaa. Odottelin sitä paikallani siinä ehkä kolme tai neljä sekuntia.

– En tiedä, menikö siinä sijoitusta. Nyt tuntuu niin hyvälle, että on periaatteessa ihan sama, menikö siinä yksi sija, kun hiihto oli noin hyvä.

Matkalla Hyvärinen sai hyvää peesiapua. Hän hiihti yhdessä jo mainitun Ranskan Jean Marc Gaillardin ja Ristomatti Hakolan kanssa. Lopputuloksissa Gaillard kiilasi viidenneksi, noin viiden sekunnin erolla Hyväriseen.

Ranskalaisen puikahtaminen edelle jäi kismittämään Hyväristä sen verran, että sunnuntain takaa-ajoon hänellä on yksi selvä tavoite.

– Takaa-ajossa on aika kovia miehiä edessä. Gaillardia lähden ainakin haastamaan huomenna.

Sunnuntain 15 kilometrin takaa-ajo käydään perinteisellä hiihtotavalla kello 14. Kilpailu näytetään suorana TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Suomalaismiesten superpäivä yllätti Jauhojärvenkin – tällaista menestystä on tullut vapaalla viimeksi lähes 20 vuotta sitten

Nove Meston metsät olivat liikaa norjalaismiehille – maailmanmestari Holund eksyi reitiltä ja keskeytti, Iversen hylättiin reitiltä poikkeamisesta

Loistava suomalaispäivä! Iivo Niskanen puristi kakkoseksi, Perttu Hyvärinen venyi uransa parhaaseen esitykseen

Mikä hiihto! Niskanen tykitti ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle vapaan kisassa: "Olen tosi tyytyväinen"

Seitsemänneksi sijoittunut Pärmäkoski kärsi lähtöpaikastaan – petasi silti hyvät asemat takaa-ajoon: "Ei missään nimessä katastrofi"

Krista Pärmäkoski kiri seitsemänneksi, Therese Johaug jälleen omaa luokkaansa

Perttu Hyvärinen on Tourin suomalaisonnistuja, jonka taloudelliset ja henkiset uhraukset saivat nyt palkinnon – "Välillä saa olla tyytyväinenkin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat