1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

HIFK toipui shokkialusta, mutta helsinkiläisten loppukiri päättyi kesken – Tapparan Kuusela ja Karjalainen liekeissä

Tappara suuntasi kannattajineen risteilylle 4–3-voitolla.

Kuva: AOP

Tapparan väkevä alku toi sille voiton jääkiekon SM-liigassa, kun se haki HIFK:sta 4–3-voiton. Avauserän jälkeen vieraat johtivat täydessä Helsingin jäähallissa 3–0.

Tapparan kultakypärä Kristian Kuusela tarvitsi vain 18 sekuntia avausosumaan. Reilut kahdeksan minuuttia myöhemmin Kuusela iski toistamiseen, kun hän pääsi ohjaamaan Alexander Ytterellin kudin maaliin.

Kuuselan ketjukaveri Jere Karjalainen ampui erän puolivälin jälkeen Tapparan jo kolmen maalin karkumatkalle ylivoimalla. Samassa ajassa Frans Tuohimaa sai tehdä tilaa HIFK-maalilla Atte Engrenille.

Teemu Tallberg pääsi kaventamaan pelin toisen erän alussa 1–3:een, mutta Karjalainen kuittasi erän loppuhetkillä illan toisella ylivoimaosumallaan, kun Tappara-hyökkääjän upea laukaus upposi ylänurkkaan.

Päätöserässä HIFK tuli jo maalin päähän. Ensin Sebastian Dyk kavensi 2–4:ään ja muutamaa minuuttia myöhemmin Jesse Saarinen löi kotijoukkueen maalin edustalta enää maalin päähän. Osuma oli uransa 700:nnen liigaottelun pelanneelle Saariselle 150:s.

HIFK:n loppukiri loppui kuitenkin kesken, ja Tappara vei pisteet 4–3-voitolla. HIFK:n molemmille maalivahdeille kertyi ottelussa yhteensä kuusi torjuntaa.

– Tuntuu osuvan aika hyvin ja menevän sinne, minne haluaa. Itseluottamusjuttuja. Silloin kun osuu, osuu, ja silloin kun on vähän vaikeampaa, silloin se on vähän nihkeetä, Karjalainen pohti.

Tappara-hyökkääjä myönsi, että väsymys painoi jo päätöserässä, kun HIFK pääsi lähes kintereille. Ässät-ottelusta ei ollut ehtinyt kulua kuin 18 tuntia.

– Aika syliin tämä peli tuli tänään. Selvisimme puolustustaistelulla. Itsellä ainakin tankki on aika tyhjä, onneksi ei tarvitse huomenna pelata, Karjalainen nauroi.

Tappio katkaisi HIFK:n seitsemän ottelun pisteputken. Tapparalle voitto oli kolmas putkeen: eilen joukkue kukisti Ässät ja keskiviikkona kaatui Kärpät.

Muut SM-liigaottelut ovat vielä kesken. HIFK ja Tappara aloittivat poikkeuksellisesti kello 15.00.

Juttua muokattu 19.06: Lisätty kommentteja.

Lue myös:

Lukko venytti voittosarjaansa ja jatkoi liigakärki Kärppien tappiokierrettä