Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilustudio Lahdessa
  • karsinta HS 130
  • Urheilustudio Lahdessa
  • HS 130
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nove Meston metsät olivat liikaa norjalaismiehille – maailmanmestari Holund eksyi reitiltä ja keskeytti, Iversen hylättiin reitiltä poikkeamisesta

Nove Meston 15 kilometrin vapaan väliaikalähtö ei mennyt norjalaismiehiltä aivan putkeen.

hiihto
Hans Christer Holund
Hans Christer Holund oli todella pettynyt lauantain kisan tapahtumiin.Srdjan Suki/AOP

Norjalaismiesten 15 kilometrin vapaan maailmancup-kisa Nove Mestossa meni rankasti penkin alle.

Hans Christer Holund oli vielä alkumatkasta hyvissä asemissa, mutta viiden kilometrin jälkeen hänen nimensä katosi tulospalvelusta. Syy oli hieman yllättävä, sillä Holund oli eksynyt reitiltä.

Norjalainen kertoi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun), että kisan aikana pitää vaihtaa latua kuusi kertaa, jotta pysyy oikealla reitillä.

– Olin vähän omassa kuplassani. Olin kyllä hyvin keskittynyt, mutta sitten unohdin vaihtaa latua ensimmäisen lyhyen kierroksen jälkeen, Holund kertoi Norjan yleisradiolle.

Holund ehti painella väärällä reitillä kilometrin ennen kuin tajusi virheensä. Poikkeus reitiltä oli niin suuri, ettei Holund halunnut jatkaa kisaa. Hänen mielestään se olisi ollut turhaa.

– Sanoin lujaa itselleni, että ei, ei, ei, ei, kun tajusin mokani. Tämä tekee todella kipeää, enkä voi syyttää ketään muita kuin itseäni. Näin ei olisi pitänyt käydä.

Holund voitti 50 kilometrin vapaan MM-kultaa viime vuonna Seefeldissä. Tämän kauden maailmancupissa Holund on yhdeksäntenä.

Myös Iversen hiihti väärin

Influenssan takia Tour de Skin keskeyttänyt Emil Iversen hylättiin kilpailun jälkeen. Maailmancupissa kuudentena oleva Iversen kävi kisan aikana reitin ulkopuolella. Hän sai tapahtuneesta keltaisen kortin.

Norjalaisella oli kuitenkin allaan jo yksi keltainen kortti varaslähdöstä Rukan sprintissä, joten Iverseniä odotti hylkäys.

Iversen jäi kisassa yli kaksi minuuttia voittaneesta Aleksandr Bolshunovista.

Norjalaismiehistä parhaiten 15 kilometrin vapaan kisassa pärjäsi Sjut Röthe, joka kiri kolmanneksi. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittui yhteensä kolme norjalaista, kun Johannes Hösflot Kläbo oli seitsemäs ja Simen Hegstad Krüger kahdeksas.

Sunnuntaina Nove Mestossa hiihdetään takaa-ajot, joihin lähdetään lauantain tulosten perusteella. Holund yrittää NRK:n tietojen mukaan lähteä jo lauantai-iltana kotiin Norjaan, sillä Nove Mestossa on huono tilanne, joten harjoittelu kisapaikalla olisi hankalaa.

Naisten takaa-ajo alkaa sunnuntaina kello 12.10 ja miesten kello 14. Molemmat kisat näytetään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue myös:

Suomalaismiesten superpäivä yllätti Jauhojärvenkin – tällaista menestystä on tullut vapaalla viimeksi lähes 20 vuotta sitten

Hyvärisen uran huippuhiihtoon sattui sauvarikko – venäläishuoltaja riensi apuun, mutta yksi sija saattoi sulaa haverissa: "Nyt tuntuu niin hyvälle, että on periaatteessa ihan sama"

Mikä hiihto! Niskanen tykitti ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle vapaan kisassa: "Olen tosi tyytyväinen"

Loistava suomalaispäivä! Iivo Niskanen puristi kakkoseksi, Perttu Hyvärinen venyi uransa parhaaseen esitykseen

Seitsemänneksi sijoittunut Pärmäkoski kärsi lähtöpaikastaan – petasi silti hyvät asemat takaa-ajoon: "Ei missään nimessä katastrofi"

Iversen epäili norjalaislehdelle olevansa Nove Mestossa ruosteessa – Tourin keskeytti influenssa, joka paljastui dopingtestissä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat