Suora

  • Miesten normaalimatka, Anterselva

Pelicansin synkkä ilta: kärsi murskatappion ja menetti ykkössentterinsä loppukaudeksi – Jukurit vei jumbofinaalin ja pudotti Sportin SM-Liigan hännille

Kärpät katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa voittomaalikilpailun jälkeen.

urheilu
Hannes Björninen
Hannes Björnisen kausi on Pelicans-valmentaja Jesse Wellingin mukaan ohi. Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigassa KooKoo kaunisteli ennätyksiään, kun se haki niin ikään hyvävireisestä TPS:sta 4–3-voiton.

TPS meni ottelussa johtoon vain reilun parin minuutin pelin jälkeen, kun Elias Karvonen pääsi iskemään irtokiekosta. KooKoo iski kuitenkin kahdesti alle minuutin sisään: ensin Matthew Caito tasoitti ylivoimalla 1–1:een, ja vain hetkeä myöhemmin puolittaiseen läpiajoon karannut Toni Suuronen vei vieraat 2–1-johtoon.

Toisessa erässä TPS:n Lauri Pajuniemi maalasi ylivoimalla kahdesti, mutta päätöserässä oli taas vieraiden vuoro iskeä kaksi kertaa putkeen. Ensin kiekko pomppi onnekkaasti maalin eteen Trevor Mingoialle, joka tasoitti pelin 3–3:een ja muutamaa minuuttia myöhemmin Vilmos Gallo löi maalin edestä lukemiksi 4–3 vieraille.

TPS haki vimmatusti tasoitusta ottelun loppuminuuteilla, mutta summeri pelasti kouvolalaiset, joiden pisteputki venyi nyt 12 ottelun mittaiseksi. Peräkkäitä voittoja on seitsemän. TPS:n viiden ottelun pisteputki puolestaan katkesi.

Pelicans menetti Björnisen

Tampereella Ilves venytti pisteputkensa nyt yhdeksään otteluun, kun se kaatoi kotikaukalossaan Pelicansin 8–2.

Jo avauserässä nähtiin runsaasti maaleja, sillä ensimmäiselle erätauolle mentiin Ilveksen 3–2-johdossa. Toisessa erässä kotijoukkue lisäsi tahtia ja karkasi jo neljän maalin karkumatkalle. Ensin Antti Saarela maalasi illan toisensa, ja puolen tunnin kohdalla Robert Leino vei maalinedusruuhkasta isännät kahden miehen ylivoimalla kahden miehen johtoon.

Osumaa tarkasteltiin pitkään videolta, sillä kiekko näytti olevan Pelicans-vahti Atte Tolvasen alla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Joose Antonen iski Ilveksen 6–2-osuman.

Ilveksen vauhti ei hidastunut päätöserässä. Eemeli Suomi ja Ville Meskanen kaunistelivat loppulukemiksi 8–2.

Pelicansin tammikuu on ollut synkkä, ja lahtelaiset ovat onnistuneet ottamaan tämän vuoden puolella pelaamastaan seitsemästä ottelusta vain kuusi pistettä. Lahtelaisten iltaa synkensi entisestään ykkössentteri Hannes Björnisen loukkaantuminen ottelun avauserässä.

– Se tieto, mikä minulla on tällä hetkellä, on, että kausi on ohi, Pelicansin päävalmentaja Jesse Welling sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Björnisen loukkaantuminen ottelun ensihetkillä oli iso menetys vieraille.

– Kyllähän se meidän pelin aika lailla kokonaan sotki. Tiesimme muutenkin, että tulossa oli kova peli. Meillä oli aivan täysi työ yrittää pitää jonkinlainen ryhti. Vaikeaa oli, Welling myönsi.

Pelicans on sarjassa nyt sijalla 13. Viimeistä edellisenä oleva Jukurit väijyy enää pisteen päässä.

– Täytyy käsitellä tilannetta, jutella ja miettiä, mitä voimme tehdä. Annetaan nyt vähän tunteiden laskea. Tämä peli oli niin erikoinen ja rikkonainen, että tästä pelistä ei kannata pelillisesti mitään erityisiä johtopäätöksiä tai analyyseja tekemään. Tämä oli meiltä kaikkine tapahtumineen erittäin sekava peli. Nyt pitää vain miettiä, miten eteenpäin, Welling päätti.

Jukurit jätti Sportin viimeiseksi

Karmean tappioputkensa keskiviikkona katkaissut Jukurit otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotonaan Sportin 5–0.

Jesper Piitulainen laukoi Jukurit ylivoimalla johtoon toisessa erässä.

Päätöserässä Jukurit iski peräti neljästi. Kaksi osumista syntyi puolen minuutin sisällä, kun ensin Joonas Kalliola osui ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja reilut kaksikymmentä sekuntia myöhemmin Miika Roine vei isännät kolmen maalin johtoon. Ottelun loppuhetkillä Charles Sarault ja Vadim Pereskokov kaunistelivat loppulukemiksi 5–0.

Voitolla Jukurit pudotti Sportin sarjajumboksi.

Kärpät katkaisi tappioputkensa

Porissa Ässät kiusasi sarjakärkeä, mutta Kärpät väänsi lopulta voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisuosuman iski Kärppien Radek Koblizek.

Julius Hermonen vei Kärpät vanhanaikaisella johtoon, kun pelikellossa ei ollut vielä kahtakaan minuuttia. Juho Lammikko siirsi Kärpät kahden maalin karkumatkalle erän loppuhetkillä Jesse Puljujärven upeasta tarjoilusta. Toisessa erässä Niklas Appelgren kavensi pelin 1–2:een, mutta Lammikko iski ylivoimalla jo toista kertaa Porin illassa. Erän loppupuoliskolla Jakob Stenqvist kavensi pelin 2–3:een.

Päätöserässä jatkettiin yhä runsasmaalisemmin. Ensin Jakob Stenqvist toi jälleen vieraat tasoihin ja hetkeä myöhemmin Peter Tiivola tuuletti jo neljättä Ässät-maalia, mutta videotarkastuksen jälkeen jatkettiin kuitenkin tasatilanteessa. Tyson Spink sai kiekon kuitenkin hyväksytysti Kärppä-maaliin, mutta kauaa Ässät ei ehtinyt johtoasemasta riemuita, sillä vain hetkeä myöhemmin Puljujärvi osui 16:tta kertaa tällä kaudella.

Mikko Salmiolle tarjoiltiin sankarin viittaa ajassa 55.30, kun kiekko pomppi onnekkaasti Ässät-hyökkääjälle ja peli oli 5–4.

Shaun Heshka toi Kärpät vielä rinnalle, kun vieraat hakivat tasoitusta ilman maalivahtia, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Kun viisiminuuttinen ei tuonut ratkaisua, siirryttiin voittomaalikilpailuun, jonka ratkaisuosuman iskiKoblizek.

Ässille tappio oli neljäs putkeen.

JYPille neljäs tappio, Lukon voittoputki jatkuu

Jyväskylässä JYP kärsi kotikaukalossaan 1–4-tappion KalPalle joukkueiden kauden viidennessä kohtaamisessa. Avauserä tahkottiin maaleitta, mutta toisessa erässä Tommi Jokinen laukoi vieraat johtoon siirretyn rangaistuksen aikana.

Päätöserässä KalPan Matti Järvinen jatkoi maalitehtailuaan, ja Petrus Palmun kavennusosuma jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun Janne Keränen ja Kai Kantola viimeistelivät voittolukemat 4–1.

Raumalla Lukon voittoputki venyi jo seitsemään otteluun, kun se haki Lappeenrannasta 4–1-voiton. SaiPa johti ottelua avauserän jälkeen Matias Mäntykiven maalilla. Toni Koivisto tasoitti pelin heti toisen erän alussa. Kristian Pospisil vei vieraat 2–1-johtoon erän päätöshetkillä ja iski toistamiseen kolmannessa erässä. Loppulukemat 4–1 viimeisteli Justin Danforth.

Jo aiemmin tänään Tappara kukisti HIFK:n vahvan alun turvin 4–3.

Lue myös:

HIFK toipui shokkialusta, mutta helsinkiläisten loppukiri päättyi kesken – Tapparan Kuusela ja Karjalainen liekeissä

Vaatimattomiin saavutuksiin tottuneet lätkäfanit ottavat nyt kaiken irti kiekkohuumasta – KooKoon hurja menestys näkyy nyt kaikkialla Kouvolassa

Lukko venytti voittosarjaansa ja jatkoi liigakärki Kärppien tappiokierrettä

TPS joutuu maksamaan Jonne Virtaselle lähes 100 000 euroa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat