Norwich tarrasi viimeiseen oljenkorteensa – maalikantaan palannut Pukki muistutti tärkeästä seikasta: "Valtava voitto"

Norwich voitti vihdoin yhden päävastustajistaan Valioliigassa ja kohensi asemiaan sarjan hännillä.

Englannin Valioliiga
Teemu Pukki
Teemu Pukki tuulettaa kauden 10. maaliaan Valioliigassa.Getty Images

Teemu Pukin päätä ei kylmännyt, kun Norwich sai rangaistuspotkun elintärkeässä ottelussa Bournemouthia vastaan. Pukki ampui ensimmäisen rangaistuspotkunsa Valioliigassa maalin kattoon.

Suomalainen joutui odottelemaan vuoroaan pitkään, sillä tuomari tarkasteli edeltäviä tapahtumia VAR-videoruudulta. Norwich kavensi eron putoamisviivaan Pukin maalilla kuuteen pisteeseen. Jos voittoa ei olisi lauantaina tullut, sarjassa säilyminen olisi näyttänyt lähes mahdottomalta.

– Ei ole ikinä helppoa laukoa rangaistuspotkua. Jouduin odottamaan kauan, ennen kuin pääsin laukomaan. Olin kuitenkin luottavainen, että onnistun, Pukki sanoi BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Torstaina Pukki murtui lähes kyyneliin Helsingissä, kun hänet valittiin Urheilugaalassa Vuoden urheilijaksi. Kotkalaisen hieno viikko sai täydellisen päätöksen, kun Norwichin johto kesti loppuun asti. Edellisen maalinsa Pukki oli tehnyt kuukausi sitten.

– Tämä oli valtava voitto. Olemme pelanneet viime aikoina hyvin, mutta pistepotti ei ole karttunut. Voitto oli tärkeä itseluottamuksemme kannalta. Meillä on yhä iso vuori kiivettävänä, mutta olemme valmiina taistelemaan, Pukki totesi.

Norwichin edellisestä liigavoitosta ehti vierähtää lähes kaksi kuukautta. Kotona Norwich oli saanut täyden pistepotin viimeksi neljä kuukautta sitten, kun hallitseva mestari Manchester City kaatui Carrow Roadilla.

– Meillä on ollut vaikeuksia voittaa muita häntäpään joukkueita, joten tämä päivä oli tärkeä. Muut eivät ehkä usko meihin, mutta me uskomme, kahdesta edellisestä ottelusta sivussa ollut Pukki sanoi luottavaisena.

Katso tästä Teemu Pukin kauden kymmenes maali! (Kuvalähde: Viasat)

Rangaistuspotku puhutti

Ottelun puheenaiheeksi nousi Pukin rangaistuspotkuun johtanut tilanne. Bournemouth-puolustaja Steve Cook venytti kädellään Ondrej Dudan laukaukseen tavalla, josta moni maalivahtikin olisi ylpeä. Tuloksena rangaistuspotkun lisäksi suora punainen kortti.

Katso tilanne ylläolevalta videolta! (Kuvalähde: Viasat)

– Se oli erikoinen tilanne. Steve ei tehnyt sitä tarkoituksella, vaan reagoi refleksinomaisesti. Se maksoi meille tämän ottelun, Howe sanoi.

Slovakialainen Duda pelasi Norwichissa ensimmäisen ottelunsa ja esiintyi heti edukseen. Lainalla Hertha Berlinistä olevan Dudan otteet lämmittivät Norwichin päävalmentajan Daniel Farken mieltä.

– Hän pelasi laadukkasti. Rytmissä on vielä hakemista, sillä he pitivät talvitauon Saksassa. Hän olisi tosin voinut tehdä maalin!

Norwichilla oli varsinkin joulun molemmin puolin hankaluuksia pitää johtoasemasta kiinni, mutta Kanarialinnut onnistuivat tilkitsemään puolustuslinjan Bournemouthia vastaan.

– Olen tyytyväinen nollapeliin ja siihen, kuinka pidimme pelin hyppysissämme loppuun asti, Farke iloitsi.

Paul Tierney VAR
Tätä ei ole Valioliigassa ennen nähty: erotuomari Paul Tierney juoksi itse VAR-näytölle katsomaan tilannetta.Getty Images

VAR-pykäliin muutos

Videotuomarijärjestelmä VAR on puhuttanut Valioliigassa läpi kauden. Norwich on yksi eniten tuomioiden muuttamisista kärsineistä joukkueista. Muun muassa Pukin maali Tottenhamia vastaan joulukuussa hylättiin äärimmäisen niukkana paitsiona.

Valioliigan tuomarit eivät ole muiden Euroopan huippusarjojen tavoin juosseet itse katsomaan kiistanalaisia tilanteita VAR-näytöiltä ennen tätä viikonloppua.

Norwichin ja Bournemouthin ottelussa erotuomari Paul Tierney varmisti kotijoukkueen Ben Godfreyn punaisen kortin itse videolta.

– Tuomarin täytyy tehdä päätökset. Olemme kaikki kyllästyneet siihen, että tuomiot tehdään pienessä huoneessa stadionin ulkopuolella, Norwichin maalivahti Tim Krul kommentoi.

– Se on oikein, jos tuomari pystyy näkemänsä perusteella tekemään oikean päätöksen. Tuomari saa lisää aikaa päätöksentekoon. Aika näyttää, onko suunta oikea, Bournemouth-luotsi Howe puolestaan sanoi.

Norwichin pelit jatkuvat Valioliigassa jo keskiviikkona Tottenhamin vieraana.

Lue myös:

Teemu Pukin juhlaviikko jatkuu! Kauden kymmenes maali syntyi erikoisen tapahtumasarjan jälkeen – Norwich voitti vihdoin

Vaihdosta kentälle ja hattutemppu! Norjalaisihme Hålandilla uskomaton alku Dortmundissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat