Suora

  • Urheiluruutu

Ylivoimainen Kalle Rovanperä kuvaili ensimmäistä kilpailuaan WRC-auton ratissa opettavaiseksi: "Tämä antoi ainakin Ruotsiin hyvän fiiliksen"

Kalle Rovanperä ajoi Tunturirallin ylivoimaiseen voittoon.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä avaa MM-sarjan ensi viikolla Monte Carlossa.Hannu Rainamo / Lehtikuva

Kalle Rovanperä pääsi kilpailemaan viikonloppuna ensimmäistä kertaa WRC-ajokin ratissa Rovaniemellä. Tunturiralli olikin Rovanperän suvereeni esitys, sillä eroa toiseksi tulleeseen Teemu Asunmaahan kertyi lopulta lähes kolme ja puoli minuuttia. Rovanperä, 19, ajoi kahta vaille kaikkien erikoiskokeiden voittoon.

Nuori suomalaiskuski kuvailikin viikonloppua opettavaiseksi niin hänelle kuin kartturi Jonne Halttusellekin.

– Kummankin meidän työskentely Jonnen kanssa parani auton sisällä. Koko ajan oppi vähän lisää juttuja. Jouduimme vähän auraamaan tänään täällä lumisateessa, mutta ajat olivat silti ihan hyviä, niin voi olla ihan tyytyväinen, Rovanperä summasi suoritustaan Yle Urheilulle.

Kaikkien aikojen nuorin tehdaskuljettaja pääsee tositoimiin rallin MM-sarjassa jo ensi viikolla, kun sarja käynnistyy Monte Carlon osakilpailulla. Sen jälkeen vuorossa on helmikuussa Ruotsin ralli, joka on perinteisesti tunnettu lumirallina. Tällä hetkellä Karlstadissa sataa kuitenkin pelkkää vettä.

– En tiedä, antoiko tämä Monteen mitään, mutta Ruotsiin ainakin antoi hyvän fiiliksen. Tietää suunnilleen, miten tuollaisella autolla ajetaan minkäkinlaisia mutkia. Totta kai sellainen oma rutiini ja rytmi, mikä tuolla auton sisällä tuli, on Montea varten hyvä, Rovanperä mietti.

Ensimmäisen kauden tavoitteet MM-sarjassa ovat viime kauden WRC2 Pro-luokan mestaruuden vieneelle suomalaiskuljettajalle vielä varsin maltilliset.

– Se taitaa olla tiiminkin suunnitelma, että saadaan treenata kolmantena autona. Ne ovat kaikki aika vaikeita kisoja. Kaikki on siellä niin erilaista ja taso on niin kova, että se vaatii aikaa, että pystyy ajamaan kokonaisia viikonloppuna tasaisesti. Sitä lähdemme alkukaudesta treenaamaan.

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Lue myös:

Kalle Rovanperä ajoi ylivoimaiseen voittoon Rovaniemellä – Valtteri Bottas jätettiin yhdeksänneksi

Arctic Lapland Rally vauhtiin Rovaniemellä – nuorelle Kalle Rovanperälle ensimmäinen kisa WRC-autolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat