Valtteri Bottas haki vauhtia F1-kauteen lumisilta rallipoluilta ja joutui ottamaan varman päälle: "En ole ikinä kokenut tuollaista"

Valtteri Bottas jäi Tunturirallissa lopulta sijalle yhdeksän.

ralliautoilu
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas kurvailemassa Rovaniemen rallipoluilla.Jari Nurminen/Lehtikuva

Uran toinen Tunturiralli osoittautui F1-kuski Valtteri Bottakselle ensimmäistä haastavammaksi. Bottas jäi Rovaniemen lumisilla teillä lopulta yhdeksänneksi.

– Tänään varsinkin lumisade ja näkyvyys olivat haastavia, en ole ikinä kokenut tuollaista. Viime vuonna oli pirun kylmä, mutta ainakin näki jotain eteenpäin, Bottas sanoi Yle Urheilulle.

Etenkin lauantain erikoiskokeet Bottas koki hankaliksi. Pöperöinen lumi oli arvaamatonta, eikä Bottas voinut luottaa kaasujalkaansa samalla tavalla kuin tutumman F1-auton ratissa.

– Kun mitään ei nähnyt, en viitsinyt toistaa eilistä virhettä ja vetää pihalle. Välillä jouduin ottamaan vähän varman päälle. Pääsimme maaliin ja se on pääasia. Hauskaa oli taas, Bottas kertasi.

– Tämä on siitä hieno ralli, että joka vuosi on erilainen. Ihan uusia olosuhteita ja kokemuksia, varmasti opin paljon taas.

Bottas toivoo jatkossakin pääsevänsä mahdollisimman usein ralliauton rattiin. Ensimmäisen rallinsa hän ajoi juuri Tunturirallissa vuosi sitten. F1-sopimus ei estä rallien ajamista. Mercedeksen pomo Toto Wolff on itse kokenut rallikuski.

Selvää on kuitenkin yhä, että ralli on Bottakselle vain hauska harrastus. Nyt alkaa keskittyminen maaliskuussa Australiassa alkavaan F1-kauteen. Viime vuonna rallipolkujen hieman erilaiset mutkat siivittivät Bottaksen upeaan voittoon kauden avauskisassa juuri Australiassa.

– Se toimi viime vuonna ja toivon, että toimii uudestaan.

Lue myös:

Ylivoimainen Kalle Rovanperä kuvaili ensimmäistä kilpailuaan WRC-auton ratissa opettavaiseksi: "Tämä antoi ainakin Ruotsiin hyvän fiiliksen"

Kalle Rovanperä ajoi ylivoimaiseen voittoon Rovaniemellä – Valtteri Bottas jätettiin yhdeksänneksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat