Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

LiigaPloki vei naisten lentopallocupin – LP Viesti kukistui viidessä erässä

LiigaPloki nappasi seurahistoriansa ensimmäisen cup-mestaruuden.

lentopallo
LEHTIKUVA LiigaPloki
LiigaPloki juhli voittoa railakkaasti.Lehtikuva / Kalle Parkkinen

Pihtiputaalainen LiigaPloki teki lauantaina lentopallon seurahistoriaansa. LiigaPloki pelasi ensimmäistä kertaa naisten Suomen cupin loppuottelussa ja kukisti salolaisen kestomenestyjän LP Viestin 3–2 (17–25, 28–30, 26–24, 25–22, 17–15).

Kymmenen kertaa Suomen cupin voittanut LP Viesti vei kaksi ensimmäistä erää, avauserän miltei näytöstyyliin. Ottelu tasoittui toisessa erässä, kun LP Viestin ykköspassari Viktoriia Tutshasvili loukkaantui ja joutui finaalin loppuajaksi kentän sivuun. Hänen tilalleen tuli Veda Mansikkaviita.

LiigaPloki voitti kolmannen erän jatkopalloilla ja pelasi itselleen jatkoaikaa. LiigaPlokista nousivat esiin varsinkin yleispelaaja Maddie Palmer ja keskipelaaja Elizabeth Field.

Neljäs erä oli LiigaPlokin paras, joten finaali huipentui viidenteen erään. Siinä LP Viestillä oli 14-13-tilanteessa ottelupallokin, mutta salolaisjoukkue ei pystynyt katkaisemaan ratkaisuerää edukseen.

LiigaPlokin paras saavutus ennen tätä oli SM-pronssi.

– Ihan mahtavalta tuntuu, LiigaPlokin Daniela Öhman kertoi Yle Urheilulle.

Kaksi ensimmäistä erää olivat LiigaPlokille vaikeita.

– Vähän suututtiin sen jälkeen. Alettiin pistää kampoihin, Ranskasta kesken kauden LiigaPlokin joukkueeseen tullut Öhman sanoi.

Lue myös:

Kreisi koutsi, karmaisevia käänteitä ja vimmalla voittoihin – LiigaPlokin kaudessa on riittänyt italialaista tulta ja paikallisten aplodipalikoiden kolinaa jo ennen cup-finaalia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat