Suora

  • Hiihdon Ski Classics kausikooste 2019 - 2020
  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Iivo Niskasen taistelu kakkossijasta kolmea norjalaista vastaan päättyi pettymykseen – Perttu Hyvärinen onnistui jälleen

Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena viides. Perttu Hyvärinen otti uransa toiseksi parhaan maailmancupin sijoituksen hiihtämällä seitsemänneksi.

hiihto
Iivo Niskanen taipui lopussa
Iivo Niskanen taipui lopussa

Iivo Niskanen joutui koville yrittäessään pitää kakkostilansa miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajossa Nove Meston maailmancupissa Tshekissä. Toisena kilpailuun lähtenyt Niskanen taipui viimeisen kilometrin kirikamppailussa kolmea norjalaista vastaan viidenneksi.

24 sekuntia ennen Niskasta startanneen Venäjän Aleksandr Bolshunovin ykkössija ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Bolshunov kasvatti eroa muihin ja voitti kilpailun lopulta 46,7 sekunnin erolla.

16 sekuntia Niskasen perään kolmantena lähtenyt Röthe ajoi Niskasen kiinni jo ennen neljän kilometrin väliaikapistettä. Röthe ja Niskanen pitivät yhdessä vauhtia yllä, mutta eivät pystyneet saavuttamaan venäläistä.

Myös seitsemäntenä ja kahdeksantena startanneet Johannes Hösflot Kläbo ja Simen Hegstad Krüger lähtivät takaa-ajoon hanakasti ja olivat mukana ryhmässä, jotka saavuttivat koko ajan lähemmäs Niskasta ja Rötheä. Kymmenen kilometrin väliaikapisteelle tullessa norjalaiskaksikko oli ottanut Niskasen ja Röthen kiinni.

Norjalaiskolmikko Kläbo, Krüger ja Röthe ottivat ison eron pito-ongelmista kärsineeseen Niskaseen viimeisellä kilometrillä ja tulivat kaikki maaliin sekunnin sisällä toisistaan. Kovana kirimiehenä tunnettu Kläbo otti odotetusti himoitun kakkossijan, Krüger oli kolmas ja Röthe neljäs. Niskanen saapui maaliin yhdeksän sekuntia myöhemmin.

Lauantain kilpailussa erinomaisesti onnistunut ja kuudentena matkaan päässyt Perttu Hyvärinen taisteli uransa toiseksi parhaaseen sijoitukseen, seitsemänneksi. Hyvärinen taisteli loppukirissä Norjan Didrik Tönsethiä vastaan ja voitti tämän 0,1 sekunnin erolla.

Sijalta 18. lähtenyt Ristomatti Hakola teki mainion nousun 12:nneksi. Eroa kärkeen kertyi kaksi ja puoli minuuttia.

Aiemmin sunnuntaina myös naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski oli viides ja Kerttu Niskanen seitsemäs.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Niskasen kalusto-ongelmilla ja heikolla takaa-ajopäivällä kohtalokas vaikutus loppukauteen – "Erittäin paha kolaus"

Uran paras vapaan kisa ei lämmittänyt enää takaa-ajossa – Niskanen kyseenalaisti kuntonsa: "Piti olla rankkari tyhjään maaliin, mutta ammuin ohi"

Suomalaismiesten superpäivä yllätti Jauhojärvenkin – tällaista menestystä on tullut vapaalla viimeksi lähes 20 vuotta sitten

Hyvärisen uran huippuhiihtoon sattui sauvarikko – venäläishuoltaja riensi apuun, mutta yksi sija saattoi sulaa haverissa: "Nyt tuntuu niin hyvälle, että on periaatteessa ihan sama"

Mikä hiihto! Niskanen tykitti ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle vapaan kisassa: "Olen tosi tyytyväinen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat