Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jättiyllättäjä nousi takaa-ajossa neljänneksi – uran paras saavutus sai Skottheimin kyynelehtimään SVT:n haastattelussa: "Pitää soittaa äidille ja isälle"

Ruotsin Johanna Skottheim, 25, nousi ampumahiihdon takaa-ajossa neljänneksi sijalta 13. Sijoitus oli hänelle uran paras maailmancupissa.

ampumahiihto
Johanna Skottheim
Johanna Skottheim ylsi loistosijoitukseen Ruhpoldingissa.TF-Images/Getty Images

Ruotsalaisnaiset onnistuivat mainiosti naisten takaa-ajossa ampumahiihdon maailmancupissa. Hanna Öberg oli kolmas, Johanna Skottheim neljäs ja Linn Persson viides.

Erityisesti Skottheimin neljäs sija oli melkoinen pommi. 25-vuotias ruotsalainen on kilpaillut suureksi osaksi IBU Cupissa. Ruhpoldingissa hän kilpaili vasta yhdeksännessä maailmancupin kilpailussaan.

Skottheim ampui kisan ylivoimaisesti voittaneen Tiril Eckhoffin tapaan vain yhden sakkokierroksen. Tiukassa loppukirissä Skottheim kuittasi ohi Perssonin, mutta ei aivan saavuttanut Öbergiä, joka vei kolmannen sijan kahden sekunnin erolla.

Kilpailun jälkeen jättiyllättäjällä nousivat tunteet pintaan SVT:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

– En tiedä, mitä oikein tapahtui. Minun täytyy soittaa äidille ja isälle, Skottheim sanoi ruotsalaiskanavalle ääni murtuen.

Ennen takaa-ajoa Skottheimin paras sijoitus maailmancupissa oli keskiviikon 13:s sija pikakisassa, mikä takasi loistoasemat sunnuntaille. Ennen Ruhpoldingin viikonloppua ruotsalaisen paras sijoitus ampumahiihdon korkeimmalla tasolla oli vasta 42:s.

– Aloin nauraa, kun pääsin maaliin ja todennäköisesti nauran koko päivän. Olen todella iloinen ja helpottunut. Tämä on sairasta!

Huippusijoituksella oli todella iso merkitys Skottheimille.

– En edes ymmärrä, kuinka suuri juttu tämä on. Olin ennen kisaa todella iloinen siitä, että tiesin pystyväni kamppailemaan sijasta kärkikymmenikössä. Nyt olen melkein palkintokorokkeella ja pääsen kukitukseen.

Kaisa Mäkäräinen oli takaa-ajossa 15:s ja Suvi Minkkinen 29:s.

tiril eckhoff

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen nousi 15. sijalle – Suvi Minkkiselle uransa paras sijoitus

Mäkäräinen nousi mielettömästi takaa-ajossa, vaikka flunssa paheni pikakisan jälkeen – vastaili haastattelussa ääni painoksissa: "Sprintti tuli liian aikaisin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat