1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Huippuvireinen Matilda Bogdanoff pinkoi lähelle Suomen ennätystä ja kahdeksan sekunnin haamurajaa

Matilda Bogdanoff juoksi ajan 8,03 Helsingissä käydyssä 60 metrin aitajuoksukilpailussa. Aiempi ennätys parani sadasosalla.

Matilda Bogdanoff EM-halleissa 2019. Kuva: AOP

Aitajuoksija Matilda Bogdanoff juoksi sunnuntaina Helsingissä uuden ennätyksensä 60 metrin aitajuoksussa. Jo viime viikolla MM-hallien tulosrajan 8,16 rikkonut Bogdanoff paranteli nyt ennätyksensä aikaan 8,03. Viime vuonna juostu ennätys parani sadasosalla.

– Juoksu menee eteenpäin, kun on jaksanut harjoitella ja pysynyt kunnossa. Nyt on vähän muutettu juoksun alkukiihdytystä ja se toimi nyt. Tuo loppu tuli sitten ihan raivolla, Bogdanoff sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Helsingin IFK:ta edustava Bogdanoff, 29, on pääsemässä lähelle Suomen ennätystä 7,97 ja kahdeksan sekunnin rajaa. Suomen ennätystä jakavat Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske, jotka juoksivat ennätysajan samassa kisassa viime vuoden SM-halleissa.

Maaliskuussa Kiinassa käytäviin MM-hallikisoihin on tyrkyllä useita hyviä suomalaisaitureita, mutta edustuspaikkoja vain kaksi kuhunkin lajiin. Neziri, Hurske ja ulkoratojen SE-nainen Annimari Korte eivät ole vielä avanneet kilpailukauttaan hallissa, eikä heillä siten vielä ole tulosrajaa rikottuna.

Ennätysvireestään huolimatta Bogdanoff ei ole vielä lisännyt MM-halleja kilpailuohjelmaansa.

– Tarkoitus on lopettaa hallikausi aika varhain, mutta katsotaan nyt, Bogdanoff pohti.

Viime vuonna kolmikko Neziri-Hurske-Bogdanoff kilpaili EM-halleissa Glasgow'ssa. Neziri ja Hurske ylsivät finaaliin ja Bogdanoff välieriin. Korte jätti tuolloin hallikauden väliin vamman takia.

Bogdanoff oli jo aikaisemmalla ennätyksellään Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmantena, eikä uusi ennätys muuttanut sijoitusta.

Lue myös:

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin olkapää leikattiin – katso dramaattinen video Helanderin olkapään rikkoneesta heitosta

Uransa lopettanut David Söderberg kertoo, miten moukari lensi päälle 75 metrin 16 vuotta peräkkäin: "Vähän hulluutta pitää olla mukana"

Arto Bryggare uskoo Olympiastadionin olevan myönteinen yllätys – kaksi huolestuttavaa asiaa hankkeesta löytyy: "Miten tämä meni siltä porukalta ohi?"

Pikajuoksun olympiafinalistille kahden vuoden kilpailukielto dopingrikkeen takia