Käsipallomiehet raivasivat tiensä EM-karsintaan

Suomen miesten käsipallomaajoukkue murskasi sunnuntaina Georgian EM-esikarsintojen toisessa osaottelussa maalein 37-21.

urheilu
Ola Lindgren
Ola LindgrenAOP

Suomi ja Georgia kohtasivat viime torstaina Tbilisissä ja tuloksena oli tasapeli lukemin 24–24. Riihimäellä pelatussa toisessa osaottelussa Ola Lindgrenin suojatit karistivat vastustajan kintereiltään huikealla toisen puoliajan esityksellään.

Avauspuoliajalla peli oli vielä 14–12, mutta toisella pelijaksolla Suomi mätti 23 maalia, kun taas Georgia sai kokoon vain yhdeksän. Nico Rönnberg oli Suomen etevin maalintekijä kahdeksalla osumallaan.

Päävalmentaja Lindgrenin ennakkotoive kotikentän rajusta, 60-minuutin tempopelistä toteutui Riihimäen Cocks Areenalla mainiosti. Puolustuspeli oli varsinkin toisella jaksolla hyvää luokkaa.

Suomen voiton arvoa nostaa se, että ensimmäisessä osaottelussa Suomen parhaaksi valittu, maalivahti Mikael Mäkelä sairastui ottelun alla, eikä pystynyt pelaamaan.

– Meillä on nuori joukkue ja kun tähän peliin kotiyleisön edessä lähdettiin tavallaan 0–0:sta, niin se toi varmasti paineita. Hyvin pää pysyi kylmänä ja Patrik Roslander oli maalilla vielä todella hyvä, Suomen kokeneeseen kaartiin lukeutuva Teemu Tamminen totesi.

Maalilla tärkeitä torjuntoja napsinut Roslander ei omaa rooliaan halunnut isommin korostaa.

– Ei niitä torjuntoja oikein edes muista, paremmin muistaa ne tilanteet, jotka olisi pitänyt torjua, Roslander naurahti.

Suomi selvitti tiensä lokakuussa alkavaan varsinaiseen EM-karsintaan yhteismaalein 61–45.

Suomi - Georgia 37–21 (14–12)
Suomen maalit: Nico Rönnberg 8, Robin Sjöman 7, Benjamin Helander 6, Teemu Tamminen 5, Fredrik Forss 2, Max Granlund 2, Ian Martin 2, Sebastian Säkkinen 2, Oscar Kihlstedt 1, Richard Sundberg 1, Roni Syrjälä 1

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat