Suora

 • Urheilustudio 23.2.
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Yhdistetyn mäkiosuus, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.
 • Urheilustudio 23.2.
 • Ampumahiihdon MM: Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Naisten yhteislähtö, Anterselva
 • Urheilustudio 23.2.
 • Hiihdon MC: Ski Tour, miesten 30 km, Trondheim
 • Ski Tour, miesten 30 km, Trondheim
 • Urheilustudio 23.2.

Lentopalloliitto suunnittelee miesten Mestaruusliigan lopettamista – kehitteillä uusi "Baltian liiga" Viron ja Latvian kanssa

Liiton toimitusjohtajan mukaan Mestaruusliigan lopettamista ja Baltian liigan perustamista on suunniteltu, koska kansainväliset ottelut lisäävät kiinnostusta lajille.

Lentopallon Mestaruusliiga
Valepa
VaLePa juhli miesten Suomen mestaruutta keväällä 2019.AOP

Suomen Lentopalloliitto suunnittelee kotimaisen lentopallon miesten pääsarjan, Mestaruusliigan, lopettamista.

Liiton toimitusjohtajan Seppo Siika-ahon mukaan liiton johto on käynyt sunnuntaina keskusteluja Viron lentopalloliiton johdon ja Mestaruusliigan seurojen kanssa mahdollisuudesta aloittaa niin sanotun Baltian liigan, joka korvaisi kotimaisen Mestaruusliigan. Baltian liigassa pelaisi suomalaisia, virolaisia ja latvialaisia joukkueita.

– Se tarkoittaisi sitä, että pelaisimme jatkossa liigaa näiden maiden joukkueiden kanssa, mutta ratkaisisimme yhä erikseen Suomen mestaruudet täällä kauden päätteksi, Seppo Siika-aho kertoo puhelimitse Yle Urheilulle.

Siika-ahon mukaan selvitysprosessi on vielä hyvin alussa. Lentopalloliitto sopi sunnuntaina Viron liiton ja suomalaisten liigaseurojen kanssa, että se selvittää mahdollisuutta uudelle sarjalla tämän kevään ajan.

– Varmasti menee loppukevääseen ja sarjakauden päättymisen ohi, että ollaan siinä pisteessä, että voidaan tehdä päätöksiä. Tässä on kuitenkin aika paljon työtä ja selvitettäviä asioita, Siika-aho sanoo.

Seurat varovaisen innokkaita

Seppo Siika-ahon mukaan Mestaruusliigan lopettamista ja Baltian liigan perustamista on suunniteltu, koska kansainväliset ottelut lisäävät kiinnostusta lajille.

Uusi kansainvälinen liiga voisi alkaa jo ensi syksynä, mikäli asiat etenevät nopeasti. Mestaruusliiga-seurat eivät ole tyrmänneet ajatusta uudesta liigasta, vaikka se tarkoittaisi isoja muutoksia otteluohjelmaan.

– Seurat ovat pääosin varovaisen innokkaita. Totta kai isompi ja näyttävämpi tuote on kustannuksiltaan kalliimpi. Mikäli me näemme, että se on myös houkuttelevampi, se painaa vaakakupissa. Talous on merkittävä asia, kun selvitellään näitä mahdollisuuksia.

Lue myös:

Seuraa suomalaista huippulentistä: ValePa vai Savo Volley Suomen cupin valtiaaksi?

LiigaPloki vei naisten lentopallocupin – LP Viesti kukistui viidessä erässä

Hurrikaani-Loimaa aiheutti Akaa-Volleylle sen ensimmäisen vierastappion lentopalloliigassa

Matti Oivasen paita nousi Loimaalla kattoon – kaksosveli Mikko pilasi juhlaillan huimalla pistetehtailullaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat