1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Liverpool kukisti Manchester Unitedin ja jatkoi uskomatonta putkeaan – Mohamed Salah maalasi ensimmäistä kertaa ManUa vastaan, katso villi tuuletus

Manchester United taipui Liverpoolille 0–2. (Kuvalähde: Viasat)

Liverpool kukisti Manchester Unitedin
Liverpool kukisti Manchester Unitedin

Englannin jalkapallon Valioliigassa Liverpool vankisti asemiaan sarjan kärjessä, kun se kaatoi kotonaan 2–0.

Avausjakson alkupuolisko oli Liverpoolin hallintaa. Isännät saivat pallon verkkoon peräti kolmesti, mutta vain Virgil van Dijkin osuma hyväksyttiin. Hollantilaistoppari puski Trent Alexander-Arnoldin tarjoileman kulmapotkun maaliin ottelun 14. peliminuutilla.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen David de Gean vartioimassa maalissa. Roberto Firminon osuma kuitenkin hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen, sillä edeltävässä tilanteessa van Dijk törmäsi espanjalaisvahtiin. Georginio Wijnaldum sai pallon verkkoon kymmentä minuuttia myöhemmin, mutta tämä liputettiin paitsiona.

Manchester Unitedin parhaat paikat loi kaksikko Anthony MartialAndreas Pereira. Pereiran paras paikka koetti avausjakson loppuminuuteilla, mutta hän liukui hieman ohi takatolpan. Martial pääsi laukomaan lähietäisyydeltä tunnin kohdalla, mutta yritys meni reippaasti yli maalin.

Molemmilla joukkueilla oli paikkansa lisäosumiin, ja pitkään näyttikin siltä, että van Dijkin osuma jäisi ainoaksi. ManUn hakiessa hanakasti tasoitusosumaa vielä viime hetkille asti, oli koko ryhmä noussut ylös kulmapotkutilanteeseen. Kun jatkotilanne liputettiin paitsioksi, pääsi Liverpool-vahti Alisson antamaan vapaapotkun ainoana pelaajana ylös jääneelle Mohamed Salahille, joka iski Liverpoolille 2–0-loppulukemat. Salahille osuma oli kauden yhdestoista Valioliigassa, mutta uran ensimmäinen Manchester Unitedin verkkoon. Egyptiläinen tuuletti villisti riisumalla paitansa. Salahin helpottuneen tuuletuksen ja ottelun herkkupalat näet jutun kuvaa klikkaamalla. (Kuvalähde: Viasat)

Wolvesia vastaan FA Cupin kamppailussa keskiviikkona loukkaantunut Marcus Rashford ei ollut ManUn kokoonpanossa.

Voitolla Liverpool vankisti asemiaan sarjakärjessä. Ero toisena olevaan Manchester Cityyn on nyt 16 pistettä. City jäi lauantaina 2–2-tasapeliin Crystal Palacea vastaan.

Liverpoolille ottelu oli jo 52:s kotiottelu ilman tappiota, ja 19:s kotivoitto peräkkäin.

ManU on Valioliigassa viidentenä 34 pisteellä. Eroa lauantaina Newcastlelle lisäajan viime hetkellä kaatuneeseen Chelseaan on viisi pistettä.

Lue myös:

Manchester United kukisti FA Cupissa Wolverhamptonin Juan Matan maalilla – vartin pelannut Marcus Rashford loukkaantui