Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

VaLePa juhlii taas lentopallon Suomen cupin voittoa

VaLePa Sastamala Tampere on vienyt neljännen kerran peräkkäin miesten Suomen cupin pokaalin.

urheilu
VaLePa juhli voittoa lentopallon miesten Suomen Cupin loppuottelussa.
VaLePa juhli voittoa lentopallon miesten Suomen Cupin loppuottelussa. Lehtikuva

VaLePa näytti Suomen cupin finaalissa suuruutensa päihittämällä Savo Volleyn suoraan kolmessa erässä luvuin 3–0 (25–22, 25–22 ja 25–12). Cupin mestaruus oli VaLePalle sen seurahistorian viides ja neljäs peräkkäin.

VaLePa oli hävinnyt Mestaruusliigassa Savo Volleylle joukkueiden molemmat kauden kohtaamiset, mutta Tampereella tasoero oli VaLePan hyväksi yllättävän iso. Savo Volley kaatui ottelussa lukuisiin virheisiin, joita kertyi joukkueelle yksinkertaisesti aivan liikaa.

– Todella latautunut ja hyvä peli meiltä. Keskiviikon liigatappio oli meille hyvä herätys ja saimme parannettua siitä peliämme paljon. Erityisesti vastaanottomme ja syöttömme oli tänään erinomaista. Hyökkäyksessä oli välillä vähän käsijarru päällä, mutta vastaustaja teki sillä rintamalla paljon virheitä, VaLePa-valmentaja Janne Kangaskokko totesi.

VaLePan Mikko Oivanen ja Savo Volleyn Antti Siltala lentopallon miesten Suomen Cupin finaalissa
VaLePan Mikko Oivanen ja Savo Volleyn Antti Siltala lentopallon miesten Suomen Cupin finaalissaLehtikuva

Kokeneen VaLePan tehopelaaja oli 16/+9 tehnyt hakkuri Mikko Oivanen. Erik Sundberg teki 10/+7 ja toinen ruotsalaispelaaja David Pettersson 6/+4. Savolta Antti Siltala oli paras pistemies, 11/0.

VaLePasta Mikko Eskolle cupin mestaruus oli jo kuudes ensimmäisen tultua jo 22 vuotta sitten. Kapteeni Olli Kunnari iloitsi puolestaan viidennestä cupin voitostaan.

– Hankalaa on tosiaan sarjassa ollut, mutta saimme joulutauolla vähän laitettua asioita kuntoon. Päätimme ottaa vähän itse vastuuta tekemisistämme, ja peli on mennyt sen jälkeen hyvään suuntaan, VaLePan passari Esko, 42, paljasti.

Savo Volley ei saanut cup-finaalissa parasta osaamistaan kentälle.
Savo Volley ei saanut cup-finaalissa parasta osaamistaan kentälle.Savo Volleyn tiedote
Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat