Kontisen uusi pari muistaa edelleen, kuinka suomalainen pöllytti häntä vuonna 2010 – "Henri ei pelaisi kanssani, jos en olisi riittävän sitoutunut"

Melbournessa pelattavaan kauden ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen Henri Kontinen saa rinnalleen ensi kertaa uuden vakioparinsa.

urheilu
Jan-Lennard Struff lähikuvassa.
Jan-Lennard Struff vakuuttaa olevansa täysin sitoutunut myös nelinpeliin. Getty Images

Henri Kontisen ja saksalaisen Jan-Lennard Struffin yhteinen taival tenniksen nelinpeleissä alkaa tällä viikolla Australian avoimissa. Kontisen ja australialaispari John Peersin neljän vuoden yhteistyö päättyi viime vuonna.

Kontinen ilmoitti viime kauden päätteeksi, että hän vaihtaa paria täksi kaudeksi.

– Olen erittäin onnellinen, että Henri pyysi minua parikseen. Hän on todella hyvä pelaaja. Hän on ollut maailmanlistan ykkönen ja voittanut Australian avoimet. Uskon, että tulemme pärjäämään täällä, Struff kertoi Yle Urheilulle Melbournessa.

Kontinen
Henri Kontinen on tällä hetkellä nelinpelin maailmanlistalla sijalla 17.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Vaikka Struff aloittaa nyt yhteistyön Kontisen kanssa, keskittyy hän edelleen täysillä myös kaksinpeliin. Kaksinpelin maailmanlistalla saksalainen on tällä hetkellä 35. sijalla. Nelinpelirankingissa hän on 65:s.

Struff kohtaa maanantaina Australian avointen kaksinpelin avauskierroksella toiseksi sijoitetun Serbian Novak Djokovicin. Ennen Djokovic-ottelua Kontinen ja Struff harjoittelivat ensimmäisen kerran yhdessä.

– Kontinen lämmittää minut Djokovic-ottelua varten. On tärkeää, että pelaamme yhdessä ennen kuin aloitamme nelinpeliurakkamme täällä, Struff totesi Yle Urheilulle Melbournessa.

Kontinen ja Struff kohtaavat vuoden ensimmäisen Grand Slam -turnauksen ensimmäisellä kierroksella italialaisparin Andreas Seppi / Lorenzo Sonego. Nelinpelit alkavat Australiassa myöhemmin tällä viikolla.

Struff ja Kontinen eivät ole vieraita toisillensa. Saksalainen muistaa edelleen hänen ja suomalaisässän ensimmäisen kohtaamisen.

– Muistaakseni hän löi minut kaksinpelissä vuonna 2010. Minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia. Se taisi olla Futures-turnauksen välierä, jonka Henri vei erin 6–2, 6–3. Hän syötti niin hyvin, että minulla oli vaikeuksia palautusten kanssa.

– Olemme tunteneet toisemme jo pitkään. Meillä on yhteinen visio. Olemme puhuneet jo paljon siitä, miten tulemme pelaamaan.

Struff täysin sitoutunut nelinpeliin

29-vuotiaan Struffin mukaan hän ei olisi lähtenyt Kontisen kelkkaan mukaan, jos hän ei olisi täysin sitoutunut myös nelinpeliin.

– Pelasin viime vuonna Ben McLachlanin kanssa, ja hän pelaa Henrin tavoin ainoastaan nelinpelejä. Uskon, että minun ja Henrin pelitavat sopivat hyvin yhteen. Syötämme ja palautamme molemmat todella hyvin ja voimme ratkaista pisteitä todella nopeasti, Struff näki.

Struff tietää, miten hyvä pelaaja meritoitunut Kontinen on.

– Henri on todella nopea ja vahva kulmissa. Tarkan ja kovan syötön lisäksi hän kykenee nopeisiin syötönpalautuksiin. Henri kykenee myös vaihtamaan rytmiä todella nopeasti. Hän on rento kaveri pelaajana ja ihmisenä. Hän on aika kokonaisvaltainen pakkaus, jolla ei ole heikkouksia. Jos häntä vastaan pelaa, ei ikinä tiedä, mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi.

Struff uskoo, että hän pystyy hyvällä fysiikallaan tuomaan lisäarvoa Kontisen peliin. 193-senttinen Struff on isokokoinen pelaaja, jolla on kova syöttö ja kovat peruslyönnit.

– Luulen, että pystyn auttamaan häntä kovilla syötöilläni. Kunnosta homma ei jää kiinni, sillä olen tottunut pelaamaan Grand Slameissa pitkiä kaksin- ja nelinpelejä, saksalainen vakuutti.

Jan-Lennard Struff lähikuvassa.
Jan-Lennard Struff on pelannut kerran Grand Slam -turnauksen nelinpelin välierissä.Getty Images

Struffin mukaan hänellä riittää nälkää nelinpeliin. Se on vain kasvanut menestyksen myötä.

– Olen pelannut kerran Grand Slam -turnauksen nelinpelin välierissä ja kerran puolivälierissä. Tavoitteeni on päästä pidemmälle. Olisi mahtavaa voittaa isoja titteleitä. Henri on kaveri, joka on jo voittanut isoja turnauksia. Toivottavasti voimme voittaa yhdessä jotain isoa.

Saksalaisen mukaan hän aikoo pelata Kontisen kanssa valikoituja turnauksia, joissa kaikki laitetaan peliin.

– En olisi sitoutunut Henrin pariksi, jos en uskoisi, että voin hoitaa tätä hommaa kaksinpelin ohella. Henri ei pelaisi kanssani, jos en olisi riittävän sitoutunut nelinpeliin. Olen yhtä sitoutunut nelinpeliin kuin olen kaksinpeliin. En pelaisi nelinpeliä ollenkaan, jos en uskoisi menestysmahdollisuuksiin.

Struffia Melbournessa haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös:

Henri Kontisella edessä täysin uusi tilanne – "Kävin koko pelaajalistan läpi ja hän oli ensimmäinen, jolle pistin viestin"

Henri Kontinen täräytti uutispommin: vaihtaa nelinpeliparia

18-vuotias venäläinen voimaton Serena Williamsin kyydissä – 15-vuotias kukisti taas Venus Williamsin

38-vuotias Federer nuoruutensa vedossa: ”Tuntui todella hyvältä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat