Nelinpeliparia vaihtanut Henri Kontinen on innoissaan uudesta alusta: "On tässä vähän erilainen fiilis"

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff aikovat osallistua kauden kaikkiin isoihin turnauksiin.

tennis
Henri Kontinen lyö palloa.
Henri Kontinen on valmistautunut Australian avoimiin normaalisti. AOP

Henri Kontisen ja saksalaisen Jan-Lennard Struffin yhteistyö tenniksen nelinpeleissä alkaa tällä viikolla Australian avoimissa. Sijoittamattoman suomalaissaksalaisen parin urakka alkaa vuoden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa.

Struff oli Kontisen ensimmäinen vaihtoehto, kun hän etsi uutta nelinpeliparia.

– Valinta ei ollut helppo, koska hyviä pelaajia on niin paljon. Pohdin pitkään, kuka voisi sopia minulle parhaiten sekä tyyppinä että pelityylillisesti. Olin erittäin iloinen, kun ensimmäinen vaihtoehtoni halusi pelata minun kanssa, Kontinen kertoi Yle Urheilulle Melbournessa.

– Tiesin, millainen tyyppi Struff on luonteeltaan. Olin pelannut häntä vastaan ja nähnyt hänen pelaavan.

"On kiva tietää, että aina mennään sata lasissa"

Kontista ei huoleta se, että Struff pelaa nelinpelin ohella täysillä myös kaksinpelejä. Kaksinpelin maailmanlistalla saksalainen on tällä hetkellä 35. sijalla. Nelinpelirankingissa hän on 65:s. Kontinen varmisti ennen yhteistyön alkua, että Struff on täysillä mukana myös nelinpeleissä.

– Kun pelataan, niin pelataan täysillä. Hän taistelee aina, kun hän menee kentälle. Oli kaksinpelissä käynyt miten tahansa, hän laittaa kaiken likoon. On kiva tietää, että aina mennään sata lasissa.

Jan-Lennard Struff tositoimissa.
193-senttinen Jan-Lennard Struff on niittänyt menestystä kaksinpeleissä.AOP

Se, että Struff pelaa myös kaksinpelejä, tekee Kontisen mukaan yhteisen kalenterin rakentamisesta haasteellista.

– Voi olla sellaisia viikkoja, että hän ei halua ottaa sitä riskiä, että tulee liikaa pelejä. Kaikissa isoimmissa kisoissa ollaan kuitenkin mukana, Kontinen vakuutti.

Kontinen selvästi innoissaan

Kontisen ja australialaisen John Peersin neljä vuotta kestänyt yhteistyö päättyi viime kauden jälkeen. Pari voitti yhdessä muun muassa Australian mestaruuden vuonna 2017 ja Lontoon ATP-finaaliturnauksen vuonna 2016 ja 2017. Vuonna 2017 suomalaisaustralialainen duo oli useita viikkoja maailmanlistan ykkösenä.

Nyt Kontinen haluaa menestyä myös uuden parinsa kanssa. Suomalainen uskoo, että hänen ja Struffin yhteispeli tulee hitsautumaan uomiinsa ajan kanssa.

– Ei sitä koskaan tiedä, miten uuden parin kanssa menee. Uskon kuitenkin, että löydämme yhteisen kemian. Raikkain mielin odotan todella innokkaasti uutta kautta, luottavaisen oloinen Kontinen totesi.

– Tietysti siinä on omat haasteensa, kun aloittaa uuden parin kanssa. Varmasti siinä menee muutama ottelu ennen kuin kaikki yhteiset sävelet löytyvät.

Australian avointen avauskierroksella vastaan asettuu italialaispari Andreas Seppi / Lorenzo Sonego. Nelinpelit alkavat Australiassa myöhemmin tällä viikolla.

– Olen innoissani, sillä matsien takia minä tätä teen. On tässä vähän erilainen fiilis, kun Grand Slam -kausi alkaa uuden parin kanssa. Normaalisti tähän on kuitenkin valmistauduttu, Kontinen päätti.

Kontista Melbournessa haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue myös:

Kontisen uusi pari muistaa edelleen, kuinka suomalainen pöllytti häntä vuonna 2010 – "Henri ei pelaisi kanssani, jos en olisi riittävän sitoutunut"

Henri Kontisella edessä täysin uusi tilanne – "Kävin koko pelaajalistan läpi ja hän oli ensimmäinen, jolle pistin viestin"

Henri Kontinen täräytti uutispommin: vaihtaa nelinpeliparia

18-vuotias venäläinen voimaton Serena Williamsin kyydissä – 15-vuotias kukisti taas Venus Williamsin

38-vuotias Federer nuoruutensa vedossa: ”Tuntui todella hyvältä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat