Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Suomalaishiihtäjät Niskasen ja Pärmäkosken johdolla tutustumaan ensi vuoden MM-kisalatuihin Oberstdorfiin

Saksan Oberstdorfissa hiihdetään lauantaina yhdistelmäkilpailut ja sunnuntaina perinteisen hiihtotavan sprintit.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen tavoittelee jälleen kärkisijoja ensi viikonloppuna maastohiihdon maailmancupissa.Getty Images

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Oberstdorfissa Saksassa, jossa lauantaina hiihdetään yhdistelmäkilpailut ja sunnuntaina perinteisen hiihtotavan sprintit.

Oberstdorf isännöi ensi vuonna pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuja, joten tämän kauden maailmancup-viikonloppu toimii samalla tutustumismatkana vuoden päästä käytäviin arvokisoihin.

Suomen Hiihtoliitto on nimennyt joukkueeseen seitsemän naista: Anne Kyllösen, Katri Lylynperän, Laura Monosen, Kerttu Niskasen, Vilma Nissisen, Krista Pärmäkosken ja Susanna Saapungin.

Miesten puolella Suomella on kahdeksan hiihtäjän edustus. Mukana ovat Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Lari Lehtonen, Lauri Lepistö, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Verneri Suhonen jaLauri Vuorinen.

Myös yhdistetyn miehet mittelevät Oberstdofissa. Kauden ensimmäistä palkintokorokesijaa jahtaavan Ilkka Herolan lisäksi mukana ovat Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Wille Karhumaa. Ohjelmassa on joukkuekilpailu ja henkilökohtainen kilpailu.

Mäkihypyn maailmancupissa kilpaillaan viikonloppuna Romanian Rasnovissa (naiset) ja Puolan Zakopanessa (miehet). Joukkueisiin on nimetty Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Antti Aalto ja Jarkko Määttä.

Viime kaudella läpimurtonsa maailman hiihtohuipulle tehneen ruotsalaisen Frida Karlssonin kauden avaus saa yhä odottaa, kertoo muiden muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun). 20-vuotias hiihtäjä ei läpäissyt kauden alussa Ruotsin hiihtoliiton terveystarkastusta eikä ole kilpaillut lainkaan.

– Hän pystyy harjoittelemaan kevyesti, Ruotsin naisten maajoukkuevalmentaja Stefan Thomson kommentoi.

Lue myös:

Anita Korva moittii suomalaisten nuorten harjoittelukulttuuria, kun naapurimaat tuottavat huippuja: "Suomessa kaikki tehdään koneilla, pelataan ja istutaan"

Antti Aalto venyi maailmancup-kauden parhaaseensa – Puolan Dawid Kubacki voitti kireän kärkikamppailun

Niskasen kalusto-ongelmilla ja heikolla takaa-ajopäivällä kohtalokas vaikutus loppukauteen – "Erittäin paha kolaus"

Uran paras vapaan kisa ei lämmittänyt enää takaa-ajossa – Niskanen kyseenalaisti kuntonsa: "Piti olla rankkari tyhjään maaliin, mutta ammuin ohi"

Suomalaisnaiset nousivat kärkikamppailuun takaa-ajossa – Kerttu Niskanen ilahdutti huimalla nousullaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat