Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lauri Markkasella hankala ilta – "Olemme puhuneet siitä"

Bullsin kärkinimi oli jälleen Zach LaVine.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen sai maanantain pelissä paljon vastuuta. Getty Images

Lauri Markkasen Chicago Bulls hävisi jo neljännen kerran tällä NBA-koripalloliigan kaudella Milwaukee Bucksille, kun Bucks kukisti vieraansa 111–98 maanantaina. Bucks on koko liigan kärkijoukkue ja Bulls liigataulukossa sijalla 22, joten tappio ei ollut sen kummempi yllätys.

Erityisen ankeaa chicagolaisten kannalta on kuitenkin se, että Bulls on voittanut kauden aikana vain kerran joukkueen, jonka voittoprosentti on yli 50:n. Tappioita näille liigan paremmille ryhmille on jo 18.

Bucksin supertähti Giannis Antetokounmpo hurjasteli triplatuplan 28 pisteellä, 14 levypallolla ja 10 syötöllä. Chicagon paras pistemies oli tutusti Zach LaVine, joka teki 24 pistettä. LaVine on tehnyt vähintään 20 pisteen suorituksen nyt yhdessätoista pelissä peräkkäin.

Markkasella sen sijaan oli vaikeaa. Noin 31 minuuttia pelannut Markkanen teki kahdeksan pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Seitsemästä kolmen pisteen heiton yrityksestä yksikään ei päätynyt koriin asti. Pelitilanneheitoista hän kirjasi saldon 2/11.

Markkenen ei heittänyt yhtäkään ottelun toisella puoliskolla Bucksin karatessa voittoon.

– Hän missasi heittoja, joita normaalisti upottaa. Sellaista sattuu. Hän kuitenkin liikkui mielestäni hyvin, leikkasi pari kertaa mainiosti korille. Tuollaista me häneltä haluamme - paikkoja läheltä ja kaukaa, Chicagon valmentaja Jim Boylen kuvaili NBC:lle.

"Joukkueemme uskoo häneen"

Markkasen heitoista kuitenkin yli puolet lähtee kolmen pisteen viivan takaa, joten tarpeeksi ei isoa suomalaista "sisällä" käytetä.

– Pystyn kyllä tekemään muutakin kuin heittämään kolmosia. Se ei ole juuri viime aikoina onnistunut, ja pitää löytää keinot päästä korille enemmän ja sitä myöten myös vapaaheittoviivalle. Paikkani, ne pitää löytää, Markkanen itse miettii.

Etsimistä tehdään valmentajan kanssa yhdessä.

– Olemme puhuneet asiasta. Hän (Boylen) teki muutaman kuvion minua varten, mutta menetin pallon. Kyllä hän hakee paikkoja minulle, minun on vain vietävä ne loppuun, Markkanen totesi lähtemättä arvostelemaan Bulls-hyökkäyskuvioita.

– Kun heität kuten minä (olen heittänyt), et varsinaisesti ansaitse palloa. Ei tässä voi oikein valittaa.

Markkasella on tällä kaudella jo yhdeksän peliä, joissa hän on jäänyt alle kymmenen pisteen. Koko viime kaudella niitä oli vain neljä.

– Hän tekee töitä, sen tiedän. Uskon häneen. Ja joukkueemme uskoo häneen, Boylen vakuuttaa Bullsin luottoa suomalaiseensa.

Markkasen vaisut otteet kummastuttavat amerikkalaismediassa. Yhdysvaltalaisen NBC:n toimittaja pohti ottelun jälkeen Markkasen tilannetta. (siirryt toiseen palveluun)Hän sanoo, että Markkanen ei ole kentällä tällä hetkellä niin aktiivinen kuin aikaisemmin.

– Liian usein hän seisoo kentällä paikallaan eikä ole enää niin dynaaminen monipuolinen pisteiden tekijä.

Markkanen on aikaisemmin kaudella kertonut pelaavansa ainakin osittain vammojen kanssa. Markkanen kommentoi NBC:lle, että nilkan ei ole vieläkään normaali, mutta paranemaan päin.

Lisätty loppuun osio NBC:n uutisesta kello 10.30.

Lue myös:

Chicagolle makea kirivoitto, Markkanen Bullsin toiseksi paras pistemies

Markkanen hiipui ottelun jälkipuoliskolla – "Voisin luultavasti hyökätä korille vähän useammin"

Lauri Markkasen Bulls vei voiton lohkossa niskaan hengittävästä Wizardista

Naisten NBA teki merkittävän työehtosopimuksen pelaajien kanssa – palkkiot jopa triplaantuvat, äitiyslomalla maksetaan täyttä palkkaa

Lauri Markkasen itseluottamus parantunut: "Tässä ammatissa tulee välillä hyviä ja välillä huonoja hetkiä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat