Olympiakomitea kertoo uusista keinoista huonon käytöksen ehkäisemiseksi urheilussa: "Tavoite on, että jokainen valmentaja tulee sen tulevaisuudessa käymään"

Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine kertoi tiistaina Ylen aamussa, että epäasiallisen kohtelun ehkäiseminen on koko urheiluyhteisön haaste. Katso koko keskustelu klikkaamalla jutun pääkuvaa.

muodostelmaluistelu
Kuinka yleistä kiusaaminen ja kaltoinkohtelu ovat lasten liikuntaharrastuksissa?
Kuinka yleistä kiusaaminen ja kaltoinkohtelu ovat lasten liikuntaharrastuksissa?

Olympiakomitea haluaa kehittää uusia keinoja urheilijoiden huonon kohtelun ehkäisemiseksi.

Perjantaina 13 entistä muodostelmaluistelijaa kertoi suomalaisen muodostelmaluisteluvalmentajan syyllistyneen henkiseen väkivaltaan valmennustehtävissä. Hänet on hyllytetty tehtävästään toistaiseksi.

Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine kertoi tiistaina Ylen aamussa, että vastaavien tapauksien ehkäiseminen on koko urheiluyhteisön haaste. Hän haluaa myös enemmän yhteistyötä seurojen ja muiden toimijoiden kanssa.

– Pitää tehdä yhteistyötä lajiliittojen, kattojärjestöjen ja seurojen kanssa. Myös urheilun ulkopuoliset tahot pitää saada mukaan, Laine alleviivaa.

– Jalkauttamista pitää jatkaa, sitä pitää tehdä enemmän ja paremmin. Täytyy myös kehittää uusia keinoja. Nyt on juuri rakenteilla turvallisen urheilun koulutuspaketti. Tavoite on, että jokainen valmentaja tulee sen tulevaisuudessa käymään.

Laineen kanssa aiheesta Ylen aamussa keskustelivat Nuorisotutkimusverkoston tutkija Mikko Salasuo ja Suomen Urheilun Eettinen Keskuksen (SUEK) pääsihteeri Teemu Japisson. Katso koko keskustelu klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Lue myös:

Ministeri Hanna Kosonen otti kantaa: hyllytetyn muodostelmaluisteluvalmentajan ei pitäisi jatkaa missään seurassa

Epäasialliseen käytökseen syyllistynyt muodostelmaluisteluvalmentaja hyllytettiin työstään toistaiseksi – liitto vaatii seuralta selvitystä viikon kuluessa

Näin seura kommentoi kilpailukieltoon asetetun valmentajansa tilannetta – urheilijoita nöyryyttänyt valmentaja on työskennellyt tänä viikonloppuna luistelijoiden kanssa

"Olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes" – entiset valmennettavat kertovat menestyneen suomalaisvalmentajan nöyryyttävästä ja alistavasta käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta

"Se on niin kova hinta, ettei mikään urheilumenestys ole sen arvoista" – tutkija kritisoi suomalaista urheiluväkeä lepsusta suhtautumisesta seksuaaliseen häirintään ja epäasialliseen vallankäyttöön

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat