LP Salo joutuu Mestarien liigaan ilman tähtipassariaan

Salon ykköspassari Viktoriia Tuchashvili loukkaantui viikonlopun Suomen cupin finaalissa.

lentopallo
Viktoriia Tuchashvili
LP Salon tähtipelaaja Viktoriia Tuchashvilin sairasloman pituudesta ei ole vielä varmuutta.AOP / Mika Kylmäniemi

LP Salon nimellä pelaava LP Viesti jatkaa keskiviikkona Mestarien liigan alkulohkon pelejään Turkissa Istanbulilaista Eczacibasi Vitraa vastaan. Turkkilaiset olivat joukkuiden edellisessä kohtaamisessa marraskuussa ylivoimaisia erin 3–0.

LP Salo joutuu pelaamaan ilman joukkueen tähtipelaajaa, passari Viktoriia Tuchashvilia. Hän loukkaantui lauantaina, kun salolaiset hävisivät LiigaPlokille tiukassa viiden erän väännössä. LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen kommentoi ykköspelaajansa loukkaantumista Yle Urheilulle.

– Tuchashvilin tilanne on auki. Hän kävi eilen magneettikuvauksissa, ja tiedämme tulokset, mutta vielä ei ole selvää pystyykö hän loppukaudella vielä pelaamaan, Lemminkäinen avasi tilannetta.

Salolaisjoukkue asetti alkukaudesta tavoitteekseen Suomen cupin voiton ja Suomen mestaruuden, eikä seura aio tinkiä tavoitteistaan, vaikka ykköspassari olisikin loppukauden sivussa. Tällä hetkellä passarin tontille on LP Salossa kuitenkin vain yksi pelaaja, Veda Mansikkaviita, joten salolaisjoukkue joutuu ehkä olemaan tammikuun siirtoikkunan aikana aktiivinen.

– Tottakai jos Viki on pois ja uutta passaria ei tule, niin se on iso menetys joukkueelle. Ei olla tehty ratkaisuja suuntaan eikä toiseen. Se on kuitenkin talouskysymys. Emme me ainakaan voi hommata koko ajan uusia pelaajia, vaan pitää vähän miettiä mitä se maksaa, Lemminkäinen kommentoi.

LP Salo on hävinnyt kaikki kolme peliään Mestarien liigan lohkovaiheessa. Lemminkäinen haluaa kevätkauden peleiltä parempia tuloksia ja toivoo, että varsinkin kotipeli puolalaista Budowlani Lodzia vastaan kääntyisi salolaisille.

– Puolalaisia vastaan meillä on realistinen mahdollisuus voittoon. Eli tavoitteemme on olla ensimmäinen suomalaisjoukkue, joka on pystynyt voittoon Mestarien liigan lohkovaiheessa, Lemminkäinen kertoo.

Lue myös:

LiigaPloki vei naisten lentopallocupin – LP Viesti kukistui viidessä erässä

Lentopalloliitto suunnittelee miesten Mestaruusliigan lopettamista – kehitteillä uusi "Baltian liiga" Viron ja Latvian kanssa

Pihtiputaan kunta järjestää Suomen Cup -voittaja LiigaPlokille kansanjuhlan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat