Kontinen ja Struff saivat lentävän startin – "Ensimmäinen ottelu yhdessä aina pieni kysymysmerkki"

Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin Australian avoimet alkoivat tyylikkäästi.

tennis
Henri Kontinen antaa haastattelua.
Henri Kontisen Australian avoimet lähtivät vahvasti käyntiin. AOP

Henri Kontisen ja saksalaisen Jan-Lennard Struffin taival alkoi vakuuttavasti tenniksen Australian avointen nelinpelissä. Kontinen ja Struff nujersivat avausottelussaan italialaisen kaksikon Andreas Seppi / Lorenzo Sonego luvuin 6–4, 6–1.

Kontinen ja Struff eivät pelanneet kertaakaan yhdessä ennen kauden ensimmäistä Grand Slam -turnausta. Jännitystä oli siis varmasti ilmassa ennen keskiviikon ensimmäistä ottelua, vaikka Kontinen ei sitä myöntänytkään.

– Ensimmäinen ottelu yhdessä on aina pieni kysymysmerkki. Mutta ei ollut hirveästi erilaista tunnetta ennen ottelua verrattuna aiempiin turnauksiini, kuittasi Kontinen, joka kiersi viime vuoden lopulle saakka nelinpeliturnauksia australialaisen John Peersin kanssa.

Tekemistä helpotti sekin, että Kontinen ja Struff ehtivät lämmitellä yhdessä jo tiistaina.

– Oli hyvä juttu, että saimme pelattua harjoittelupisteitä eikä ottelun alussa tarvinnut käydä enää kaikkea läpi, Kontinen kertoi.

Tuulinen sää vaikeutti pelaamista.

– Oli harvinaisen tuulista. Kyllähän täällä (Australia) monesti tuulee, mutta ei sillä tavalla kuin tänään. Palautuksissa oli hakemista ennen kuin siihen tuuleen tottui. Puuskittainen tuuli on todella haastava, mutta totuimme siihen tuuleen kuitenkin nopeasti, Kontinen kertasi.

Toisella kierroksella Kontinen ja Struff kohtaavat joko serbialaisparin Nikola Cacix / Dusan Lajovic tai 15. sijalle rankatun argentiinalaisranskalaisen kaksikon Maximo Gonzalez / Fabrice Martin.

Henri Kontista haastatteli Helen Scott-Smith.

Lue lisää:

Henri Kontinen aloitti uuden parinsa kanssa ryminällä

Nelinpeliparia vaihtanut Henri Kontinen on innoissaan uudesta alusta: "On tässä vähän erilainen fiilis"

Kontisen uusi pari muistaa edelleen, kuinka suomalainen pöllytti häntä vuonna 2010 – "Henri ei pelaisi kanssani, jos en olisi riittävän sitoutunut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat