Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Koronavirus siirtää Kiinassa järjestettäviä olympialaisten karsintaturnauksia

Tokion olympiajärjestäjät kertoivat keskiviikkona, että kisojen nyrkkeilykarsinta ja naisten jalkapallokarsinta viedään Kiinan Wuhanista toisiin kohteisiin.

olympialaiset
Olympiarenkaat
Jättimäiset olympiarenkaat koristavat tokiolaista satama-aluetta.Getty Images

Uusi koronavirus vie Tokion 2020 olympialaisten Kiinassa järjestettäviä karsintaturnauksia toisiin maihin. Tokion olympiajärjestäjät kertoivat keskiviikkona, että kisojen nyrkkeilykarsinta ja naisten jalkapallokarsinta viedään Kiinan Wuhanista toisiin kohteisiin.

Nyrkkeilyturnaus ja naisten jalkapallokarsinta oli tarkoitus järjestää Wuhanissa ensi kuussa. Kansainvälinen olympiakomitea KOK kertoi, että se ilmoittaa uusista karsintaisännistä myöhemmin.

Kiinassa levinnyt uusi koronavirus on tappanut maan viranomaisten mukaan yhdeksän ihmistä. Tartunnan saaneita on lähes 450.

Kiinan naapurimaissa on aloitettu tehostettuja lentokenttätarkastuksia. Virusta on havaittu ainakin Thaimaassa, Japanissa, Taiwanissa ja Etelä-Koreassa sekä Yhdysvalloissa.

Vielä ei varmuudella tiedetä, mistä virus on saanut alkunsa. Kiinan hallitus on luokitellut hengitysteitse leviävän viruksen samaan kategoriaan vuosina 2002–2003 levinneen sars-epidemian kanssa.

Lue myös:

Kiinassa jo yhdeksän koronavirukseen kuollutta, sairastuneita vahvistettu yli 400

Yhdysvalloissa havaittiin ensimmäinen Wuhanin koronavirukseen sairastunut

Voiko Wuhanin koronavirus levitä Suomeen? THL:n johtava asiantuntija: "Ei syytä radikaaleihin toimenpiteisiin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat