Selkävaivaisen Roman Galayn EM-kilpailut päättyivät pettymykseen: "Tavoitteet olivat korkealla"

Kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Tshekin Michal Brezina ennen Venäjän Dmitri Alievia.

taitoluistelu
Roman Galay
Roman Galay jäi EM-kisojen lyhytohjelmassa kauas parhaasta tasostaan.Getty Images

Taitoluistelun EM-kilpailut Grazissa Itävallassa käynnistyivät keskiviikkona miesten lyhytohjelmakilpailulla. Suomen ainut edustaja Roman Galay jäi 15 pisteen päähän joulukuun SM-kisoissa luistelemasta ennätyksestään ja jäi sijalle 31.

Torstaina kilpailtavaan vapaaohjelmaan pääsi 24 parasta, joten Galayn urakka EM-jäillä päättyi. Galay sai tuomareilta pisteet 56,10, kun jatkopaikkaan olisi vaadittu yhdeksän pistettä enemmän.

21-vuotias suomalainen ei löytänyt suorituksestaan juuri mitään hyvää Yle Urheilun haastattelussa. Hänellä oli vaikeuksia hypyissä ja pirueteissa, ja pisteet jäivät vaisuiksi.

– Nolottaa eniten se, että piruetit menivät huonosti. Tuli kovasta harjoittelusta alaselkä kipeäksi, enkä ole pystynyt tekemään piruetteja jäällä, Galay kommentoi Yle Urheilulle.

Viime vuoden EM-kisoissa Galay sijoittui 32:nneksi. Tänä vuonna perushyvä suoritus olisi todennäköisesti riittänyt paikkaan vapaaohjelmassa.

– Tämä on suuri pettymys, koska olen harjoitellut kovaa ja tavoitteet olivat korkealla. Selkä petti, joten ei voi mitään, Galay harmitteli.

Ennakkosuosikki romahti

Kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Tshekin Michal Brezina pistein 89,77. Brezina, 29, oli viime vuoden EM-kisoissa seitsemäs.

Kilpailussa toisena on Venäjän 20-vuotias Dmitri Aliev pisteillään 88,45. Kahden vuoden takainen EM-hopeamitalisti lähtee EM-kultajahtiin siis vain pisteen päästä kärjestä.

Kolmatta sijaa pitää Artur Danielian, joka luisteli lyhytohjelmassa ennätyksensä 84,63. Vasta 16-vuotias venäläinen on kilpaillut vielä tällä kaudella pääosin junioreiden kilpailuissa, ja on kiinni huippusuorituksessa uransa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa.

Lyhytohjelman suurimmasta yllätyksestä vastasi kuitenkin Ranskan Kevin Aymoz, joka oli yksi ennakkosuosikeista.

GP-finaalissa joulukuussa kolmanneksi sijoittunut Aymoz kaatui kahdesti ja jäi ennätyksestään lähes 30 pistettä. Ranskalainen jäi sijalle 26 ja niukasti vapaaohjelmakilpailun ulkopuolelle.

Lue myös:

Taitoluistelun EM-kisoista odotetaan historiallisia hyppyjuhlia – ensikertalaisille povataan jopa kolmoisvoittoa

Emmi Peltonen palasi upealla vapaaohjelmalla Suomen mestariksi – Jenni Saarinen taipui tasaisessa kultataistossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat