Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräinen vakuuttaa parantuneensa flunssasta – suomalaistähti ihmeissään kisaviikonlopun erikoisesta ohjelmasta: "En tiedä, olenko urallani ikinä hiihtänyt niin"

Kaisa Mäkäräinen ei muista uraltaan tilannetta, jossa normaalimatkan jälkeen ohjelmassa olisi ollut seuraavana päivänä kisapäivä.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen Östersund
Kaisa Mäkäräinen kilpailee ensi viikonloppuna Pokljukassa.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Yle näyttää Pokljukan maailmancupin kisat kanavillaan viikonloppuna.

Yle Urheilu tapasi keskiviikkona Suomen ampumahiihtotähden Kaisa Mäkäräisen Pokljukassa Sloveniassa. Mäkäräisen ääni oli vielä hieman käheä, mutta hän vakuutti parantuneensa flunssasta, joka vaivasi häntä viime viikonloppuna Ruhpoldingin maailmancupissa.

– Flunssa on taittunut. Nyt on tärkeintä katsoa eteenpäin, Mäkäräinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Edessä siintävät ampumahiihdon MM-kilpailut, jotka käydään Anterselvassa Italiassa helmikuun 12. päivä alkaen.

Pokljukan maailmancup-viikonloppu on käytännössä kenraaliharjoitus MM-kisoihin, koska nämä ovat viimeiset maailmancupin osakilpailut ennen MM-kisoja.

Naisilla on Pokljukan maailmancupissa erityisen tiukka kisaohjelma. Perjantaina kisataan normaalimatka, lauantaina luvassa ovat viestit ja sunnuntaina jatketaan yhteislähdöllä. Mäkäräinen on hieman ihmeissään raskaasta ohjelmasta.

– En tiedä, olenko urallani ikinä hiihtänyt niin, että normaalimatkan jälkeen ei olisi ollut välipäivää. Tämä on vähän erikoinen ohjelma, kun viikonloppu on tehty ahtaaksi, mutta sillä mennään, Mäkäräinen totesi.

On toki mahdollista, että Mäkäräinen jättää lauantain sekaviestin väliin säästääkseen itseään.

– Lähtökohtaisesti vedän kaikki matkat, mutta katsotaan mikä on tilanne ja millaiseksi meidän viestijoukkueet muodostuvat.

Aurinko häikäisi ampumapenkalla

Mäkäräinen, 37, on tällä hetkellä ampumahiihdon maailmancupissa kymmenentenä. Suomalaisen vire on ollut parempaan päin, sillä hän otti kauden ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton tammikuun alussa Oberhofissa.

Seuraavalla viikolla Ruhpoldingissa flunssa vaivasi, minkä vuoksi Mäkäräinen jäi kauas kärjestä keskiviikon pikakilpailussa. Sunnuntain takaa-ajossa flunssa ei näkynyt enää ainakaan hiihtovauhdissa.

On mielenkiintoista nähdä, millaiseen vauhtiin Mäkäräinen pystyy tänä viikonloppuna Pokljukassa, jossa ainakin keskiviikkona paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta.

Aurinko häikäisi pahasti ampumapenkalla, kun Mäkäräinen ja kilpakumppanit harjoittelivat keskiviikkona.

– Nämä treenipäivät ovat sillä tavalla tärkeitä, että pitää päästä perille tuulista, mutta myös valaistusolosuhteista, jos aurinko tulee jostain erikoisemmasta suunnasta, Mäkäräinen kertoi.

– Täällä käy niin, että kohdistuksessa aurinko paistaa vielä penkalle siihen paikkaan, josta ammutaan, mutta kilpailun aikaan aurinko painuu puiden taakse. Joillekin se aiheuttaa enemmän ongelmia kuin toisille. Se on hyvin henkilökohtaista, miten sen kokee.

Pokljukan maailmancup alkaa miesten normaalimatkalla torstaina. Suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa klo 15.10. Naisten normaalimatka on perjantaina ohjelmassa klo 15.05.

Lue myös:

Luvut osoittavat Mäkäräisen flunssan olevan parempaan päin – asiantuntija korostaa rohkeutta tehdä tarvittaessa kova ratkaisu ennen MM-kisoja

Mäkäräinen nousi mielettömästi takaa-ajossa, vaikka flunssa paheni pikakisan jälkeen – vastaili haastattelussa ääni painoksissa: "Sprintti tuli liian aikaisin"

Kaisa Mäkäräinen juhli voittoa koko kisan vanhimpana – säväytti vaikeassa kelissä parhaalla ammunnallaan: "En olisi koskaan uskonut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat